Eko beyti, eko iskender dönemi... Lokantalar fiyatlar artınca çözümü böyle buldu, artık herkes parasına göre yiyecek

Eko beyti, eko iskender dönemi... Lokantalar fiyatlar artınca çözümü böyle buldu, artık herkes parasına göre yiyecek

Son zamanlarda gıda sektöründeki fiyat artışlarından dolayı restoran işletmecileri yeni bir önlem almak için adım attı. Menülerde artık yeni dönem uygulanacak. Herkes parasına göre yemek yiyebilecek iken eko beyti, eko iskender dönemi başlıyor…

Artan hayat pahalılığı her alanda etkisini hissettirirken ekonomik anlamda en büyük dengesizlik gıda sektöründe yaşanıyor. Özellikle restoranlardaki menülerin fiyatına sürekli zam gelmesi ve artık fiyatların ciddi rakamlara ulaşmasından sonra hem işletmeciler hem de müşteriler bu durumdan şikayetçi olmaya başladı. İşletmeciler ise bu duruma önlem almak için yeni bir adım attı. Menü ilerdeki yiyeceklerin gramajı düşürülerek porsiyonlarla beraber fiyatları da azaltıldı. Yiyecekler menüde “eko” ön adıyla yer almaya başladı.

yeni-proje-4-002.jpg

PORSİYON AZ FİYAT DÜŞÜK

NTV'de yer alan habere göre, bir restoranda patlıcan kebabının fiyatında düşüş yaşandı lakin bir porsiyonun da 2 şiş kullanırken şiş sayısı teke düşürüldü. Bu sayede porsiyonlarla beraber fiyatlarda da azalma yaşandı.

Öte yandan paket siparişi sistemi kullanan restoranlar yeni tarifelere geçti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bir restoran işletmecisi, "Yarım porsiyon olarak uygulama verdiğimizde 3'te 2 ücret almak zorunda kalıyoruz. Bunun sebebi de yanında ikramlarımız oluyor. Paketle gönderim yaptığımızda kap maliyetlerimiz oluyor" dedi.

yeni-proje-5-003.jpg

“EKO” ÖN ADIYLA YENİ MENÜLER

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranların fiyatları düşürmek için beyti, ali nazik, Adana kebap, döner ve bu gibi ürünlerde gramaj düşünme yoluna başvurduklarını ifade etti. Gramajı düşük olan yiyeceklerin menülerde “eko beyti”, “eko İskender” gibi isimler de yer alacağı öğrenildi.

yeni-proje-6-004.jpg

ET FİYATLARI EN ÖNEMLİ ETKEN

Artan et fiyatlarına da değinen Işıksever, "Bizim ana temel ürünümüz et. Et artınca haliyle fiyat da artıyor. Ramazan menülerine de yansıyacak, diğer ürünlere de yansıyacak. Et fiyatlarının bir an önce kontrol altına alınması lazım" diye konuştu.

FİYATLAR DÜŞÜK PORSİYONLAR KÜÇÜK DOYUM AZ

Bir restoran işletmecisi konuya ilişkin olarak, "Ekonomik ürün dediğimiz zaman küçük fiyat küçük şiş küçük doyum. Keşke olmasa herkes doyabilse" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN