Ekonomik krizden daha büyük felaket geliyor! Uzmanlar Türkiye için 10 yıl süre verdi

Ekonomik krizden daha büyük felaket geliyor! Uzmanlar Türkiye için 10 yıl süre verdi

O zaman isimler Türkiye için çok kritik açıklamalarda bulundu. Özellikle de son günlerdeki durumlar göz önüne alındığında Türkiye için yeni bir felaket çanı çalmaya başladı. Öyle ki konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Yüksel Ardalı, hemen önlem alınmazsa daha büyük problemlerle karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Ülke genelinde son günlerde alışık olunmayan sıcak havalar yaşanıyor. Kış mevsimini geride bırakırken özellikle de Şubat ayının son günlerinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık değerleri saptandı. Hal böyle olunca vatandaşlar havaların ne zaman soğuyacağını, karın ne zaman yağacağını merak etmeye başladı. Uzmanlar iklimlerde görülen bu değişikliğe ilişkin önemli açıklamalar yaparken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı "Kar yağışının az olması bize gelecek için iyi sinyaller vermiyor. Beklemediğimiz bir iklimle karşı karşıyayız" dedi.

yeni-proje-23.jpg

BEKLENMEDİK BİR İKLİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı, son zamanlarda yaşanan iklim değişikliğine ilişkin olarak, "Artık iklim değişikliği ve etkileri sadece verilerde ve bir takım modellerde varken şimdi artık yaşıyoruz. Yaklaşık 10 ile 20 yıl içerisinde de kar miktarının çok daha azalacağı, bununla birlikte pek çok gıda kıtlığı, su kıtlığı, çeşitli hastalıklar, biyoçeşitliliğin azalması gibi problemlerle karşı karşıya kalacağımızı söylüyorlar" diye konuştu.

Bunun yanı sıra hızlı bir şekilde önlem alınması gerektiğini ifade eden uzman isim, "İklim değişikliği ile ilgili çok acil önlemlerin alınması gerekiyor. Bugün önlem alırsa hem doğanın, toprağın, okyanusların, atmosferin 40- 50 yıllık bir tolerans sınırı var. Ancak 40- 50 yılda kendine geleceği düşünülürse, bugün önlem alınmazsa yarın insanlığın hayatta kalma mücadelesi gibi, insanlığın yaşaması için gerekliliklerin sağlanamaması gibi bir sorunla karşı karşıya gelebileceğimizi söyleyebiliriz” açıklamasını yaptı.

yeni-proje-22.jpg

ÖZELLİKLE KARADENİZ İÇİN TEHLİKE ARZ EDİYOR

Bu kış kar yağışlarının yaşanmadığını ve kar yağmayınca yağmurlara dönüştüğüne dikkati çeken Ardalı, Yağmur da Karadeniz için bir tehlike arz ediyor. Altyapının yetersiz olması veya iklim değişikliği ile birlikte 1 günde yağacak yağmurun 10 dakikada yağması gibi problemlerle karşı karşıya kalmamız söz konusudur” uyarısında bulundu.

yeni-proje-20.jpg

“DÜNYADA NASILSA SAMSUN’DA DA YAŞANACAK”

Ardalı, "Paris Antlaşması, Kyotolarda ve KOP çalışması toplantılarında '1 buçuk santigrat derecenin üzerinde çıkarmamız gerekiyor, sabit tutmamız' deniliyordu. Gelecek yıllar için 3 ve 3,5 santigrat artıştan bahsediliyor. "Bu da bizim o hissettiğimiz o hava durumunu dünyada nasıl yaşanıyorsa, Samsun’da da yaşanacaktır" açıklamasıyla cümlelerini sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN