Ekrem İmamoğlu duyurdu: Çiftçilere ücretsiz mazot desteğimiz sürüyor

Ekrem İmamoğlu duyurdu: Çiftçilere ücretsiz mazot desteğimiz sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir çiftçilere verdikleri mazot desteği ile gündeme geliyor. Çiftçiler ise 'Bunu bugüne kadar kimse yapmadı' şeklinde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesaplarından "çiftçilere hep destek, tam destek" mesajını verdi.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çiftçilere sundukları destekten söz etti. İmamoğlu, seçim sürecinin bitmesiyle birlikte İstanbul'daki gelişmeleri paylaşarak 'çiftçilere hep destek, tam destek' mesajını verdi.

'BUGÜNE KADAR BUNU KİMSE YAPMADI'

İstanbul'un Çatalca bölgesinde İBB TV'nin yaptığı röportajda mikrofon çiftçilere uzandı. Konuşan çiftçiler ise 'Masrafların altından kalkamıyoruz, giderlerimiz yüksek' dedi.

Çiftçilere yapılan mazot desteği İBB tarafından yapılıyor. 2022 yılında bin 646 çiftçiye 158 bin litre mazot desteği verilmişti. Bu yıl başvuru sayısı 2 bin 272 oldu.

'TOPLAMDA 470 BİN LİTRE'

İBB Tarım ve Su Ürünleri müdür yardımcısı Ali Murat Erdem, 2 bin 272 çiftçiye 312 bin litre mazot verileceğini açıkladı. Toplamda ise 470 bin litre mazot desteği verilmiş olacak.

Bunun yanında buğday tohumu desteği, ayçiçek tohumu desteği, yazlık ve kışlık meyve fidesi desteği, gübre desteği, malç naylonu desteği, damla sulama borusu desteği ve hayvancılıkla ilgilenen çiftçilere yem desteği verildiği bilgisi verildi. Çiftçiler ise 'bunu bugüne kadar kimse yapmadı' şeklinde konuştu.

'ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ MAZOT DESTEĞİ...'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaşımında şu sözleri kaydetti:

Çiftçilere ücretsiz mazot desteği devam ediyor. Tohum, fide, gübre, malzeme, sulama, yem, makina, ekipman, alım desteği...

Çiftçilere hep destek, tam destek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN