Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast ihbarında yeni gelişme

Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast ihbarında yeni gelişme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast yapılacağı ihbarıyla ilgili olarak verilen takipsizlik kararı, itiraz üzerine kaldırıldı. Kararda, şüphelinin ifadesinin alınmadığı ve eksik soruşturma yapıldığı belirtildi.

Danıştay davası sanıklarından Osman Yıldırım, cezaevinden bir mektup yazarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suikast yapılacağı ihbarında bulunmasının ardından verilen takipsizlik kararı itiraz üzerine kaldırıldı.

İmamoğlu'nun avukatları da ihbarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, henüz saldırı gerçekleşmediği gerekçesiyle 25 Mart 2022 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

DOSYANIN İADESİNE KARAR VERİLDİ

İmamoğlu'nun avukatları takipsizlik kararına itiraz etmesi üzerine, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, İmamoğlu'nun itirazının kabulüne, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına ve soruşturma dosyasının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iadesine karar verdi.

EKSİK SORUŞTURMA YAPILDI

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, kararda, “Müştekinin şikayeti üzerine başlatılan hazırlık soruşturması sonucu her ne kadar ‘kasten öldürmeye teşebbüs' ve ‘tehdit' suçlarından şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş ise de; şüphelinin ifadesinin alınmadığı, şüphelinin ifadesinin alınarak sonuca göre hukuki değerlendirme yapılması gerekirken eksik soruşturma ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesinin usul ve yasaya uygun olmadığı anlaşılmış olup, müşteki itirazının CMK'nın 173/3 madde ve fıkrası uyarınca kabulüne dair karar vermek gerekmiştir” denildi.

ACİLEN TEDBİR ALINMASINI BEKLİYORUZ

İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat kararı sosyal medya hesabından duyurarak “Keyfilik, ısrarlı hak taleplerine bir yere kadar üstün gelebilir! Biz hukuki mekanizmaları çalıştırabileceğimize inandık ve şimdi itirazımız sonucunda soruşturma kaldığı yerden devam ediyor. Bu karardan sonra, emniyetin daha önce almadığı tedbirleri acilen almasını bekliyoruz!” paylaşımında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN