Ekrem İmamoğlu'ndan UKOME kararına sert tepki: İSKİ ve İETT'yi batırmak istiyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin zam teklifini reddeden UKOME’nin bakanlık temsilcilerine sert tepki gösterdi. İmamoğlu, “İETT’yi de batırmak istiyorlar İSKİ’yi de batırmak istiyorlar çünkü gözleri kararmış. Akılları gitmiş” dedi.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Beylikdüzü Kırlangıç Evler temel atma töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, UKOME'de İBB'nin zam teklifini reddeden bakanlık temsilcilerine sert tepki gösterdi. "İETT’yi de batırmak istiyorlar İSKİ’yi de batırmak istiyorlar" diyen İmamoğlu, "Çünkü gözleri kararmış. Akılları gitmiş" dedi.

İmamoğlu, "Bir mazota zam geliyorsa insanların emeğine de zam yapmak zorundayız. Bakın yüzde 50 fedakarlıkla hazırlanmış bir tarifedir. Yine kurumu rahatlatan değil, vatandaşı koruyan bir zam rakamıdır" ifadelerini kullandı.

"İstanbul içinde olan kurumlarımızın iş yapmaları engelleniyor" diyen İmamoğlu, "10.5 milyarı aşan bir sübvansiyon rakamı İBB için söz konusu. Şu anki durumda İETT otobüsleri metrosu gibi bir çok alandaki araçların çalışabilmesi için bugün 10,5 belki yarın 11 milyar lira aktaracağız" dedi.

4216473.jpg

İmamoğlu şunları söyledi:

"Yarın akşam tekrar zam gelecek. Yalvarıyoruz 11 büyükşehir belediyesi olarak yayınladık. Madem destek olmak istiyorsanız ÖTV KDV almayın biz de vatandaşa yansıtalım. Biz otobüse su koymuyoruz.

Bu şehirde 2019 seçiminden sonra elektriğin fiyatı yüzde 300 artmış su aynı yerde duruyor. İETT’yi de batırmak istiyorlar İSKİ’yi de batırmak istiyorlar çünkü gözleri kararmış. Akılları gitmiş bu olayın dışında kalmaya çalışıyorum.

Şu anda bile istişare ediyorlar A kişiden B kişisinden haber bekliyoruz diyorlar. Kişisel ihtiraslarla değil toplumsal ihtilaçları gözeten bir akılla kendilerine gelsinler. Bu millet bunu unutmaz. İETT çırpınıyor.

GERİ ALIN AKARYAKIT, ELEKTRİK ZAMMINI

Biz ister miyiz vatandaşımıza zam yapmayı istemeyiz, hadi bakalım geri alın akaryakıt, elektrik zammını. Çok yanlış içerisindeler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (32)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
32 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN