El Nino ABD'yi es geçti bize doğru yola çıktı! Kar yağışı balkanlardan jet gibi gelecek... Bu kış yağdıkça yağacak...

El Nino ABD'yi es geçti bize doğru yola çıktı! Kar yağışı balkanlardan jet gibi gelecek... Bu kış yağdıkça yağacak...

El Nino yine ülkemize doğru yola çıktı! ABD’yi es geçerek rotasını Türkiye’ye çevirdi. Kar yağışı balkanlardan resmen jet hızıyla gelecek. Meteoroloji uzmanları beklenen kışın oldukça yağışlı geçeceğini öngörüyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bu yıl en sıcak yaz mevsimlerinden birini yaşadık. İlk olarak El Nino ardından da Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları tüm ülkeyi etkisini altına alırken insanlar aşırı sıcaklardan doğrudan etkilendi. Öyle ki hastaneler bile sıcak havalardan rahatsızlanan insanlarla doldu. Dolayısıyla serin havalar dört gözle beklenmeye başlamıştı. Yakın zamanda gelen yağışlar ise resmen ülkeye ferahlık getirdi. Meteoroloji uzmanları ise şimdi de beklenen kışa ilişkin bilgilendirmeler yapmaya başladı.

El Nino bu kez soğuk hali ile yine ülkemize doğru yola çıktı. Üstelik ABD’ye gitmesi gerekirken orayı es geçti ve jet hızıyla bize doğru gelmeye başladı. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

yeni-proje-1-003.jpg

KIŞ YAĞIŞLARI BEREKETLİ OLACAK

Sosyal medya hesabından sık sık hava durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, bu kez de kış yağışlarına ilişkin önemli bilgiler verdi. Güneyden esen El Nino sayesinde kasırgaların ülkeye giremediğini aktaran Ökten, şu paylaşımı yaptı:

“Abd'ye giden kasırgalar, içeri giremeden geri dönüyor. Bunun sebebi el nino. Bakınız Mavi ok La nina yılları. Jetler kuzeyden esiyor. Sarı ok ise El nino. Daha güneyden esiyor ve Kasırgaların içeri girmesine mâni oluyor. Bu güneyli jetler Kışın yağış açısından işimize yarayacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN