El Nino derken bir Hazer kütlesi eksikti! Türkiye'ye doğru ilerliyor: Kara günler için tarih verildi

El Nino derken bir Hazer kütlesi eksikti! Türkiye'ye doğru ilerliyor: Kara günler için tarih verildi

El Nino geride kaldı bu kez Hazer kütlesi Türkiye'ye kara bulut gibi çökecek. Adım adım Türkiye'ye doğru yaklaşıyor. Her şey o tarihte başlayacak. İşte tüm detaylar…

Dünyada tüm iklimler değişiklik gösterirken Türkiye'de bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye'yi kasıp kavuran El Nino felaketinin ardından bu kez de Hazer kütlesi Türkiye'ye doğru ilerliyor. Türkiye için tarih verildi. İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE'YE DOĞRU YAKLAŞIYOR

İklim krizleri son yılların en çok tartışılan konuları arasında yer alırken bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasında da Türkiye yer alıyor. Küresel ısınmaya bağlı olarak Hadley Hücresi’nde genişleme yaşanırken Azor’un Atlantik’e doğru çıkarak yağışlı fırtınalı havaları almamızın önünü keseceği belirtildi. Bu durumun bir sonucu olarak Akdeniz Havzasına yüksek basıncın etkili olacağı belirtilirken yavaş yavaş çölleşmenin meydana geleceğe aktarıldı.

Image

2040 yılında başlaması beklenen sorunun doğal bir müdahale olmaması durumunda 2100 yılında en şiddetli noktaya ulaşacağı ifade edildi.

CİDDİ SU SORUNLARI YAŞANACAK

Türkiye'de şimdiden yaşanmaya başlanan su krizinin 2040 yıllarında ciddi bir sorun haline dönüşeceği belirtildi. Meteoroloji Bey sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım doğrultusunda Türkiye'nin kara tablosu da gözleri önüne serildi. Sibirya hesabının paylaşımını alıntılayarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Image

“Türkiye 2040'lı yıllarda Ciddi Su sorunu yaşayacak. Sağda Türkiye'de kullanılabilir Su Miktarı var. Bu çalışma 2013 yılında DSİ tarafind a hazırlandı ve 2023 projeksiyonunda 112 Milyar m³ Su kullanacağımız öngörüldü. Yani Tamamı olan 112 milyar m³ kullanılacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN