El Nino Türkiye'yi vuracak! Deprem, sel derken şimdi de bu bela çıktı: Meteorologlardan uykuları kaçıran uyarı

El Nino Türkiye'yi vuracak! Deprem, sel derken şimdi de bu bela çıktı: Meteorologlardan uykuları kaçıran uyarı

Son dakika haberi... Mart ayı itibari ile başlayan soğuk hava dalgası etkisi iyice arttırmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul kar tekrardan yağacak mı?' sorusunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. El Nino Türkiye'yi vuracak! Prof. Dr. Doğanay Tolunay, o bölgede yaşayanları uyardı. Deprem, sel derken şimdi de bu bela geliyor. O günlerde sakın dışarı çıkmayın.

Şubat ayı ile etkili olan sıcak hava dalgası Mart ayı itibari ile yerini soğuk hava dalgasına bırakmış durumda. Tüm yurdu yağışlar etkisi altına alırken hava sıcaklıkları 3-4 derece düşmüş durumda. Uzmanlardan peş peşe yağış uyarısı gelirken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Deprem, sel derken şimdi de bu bela geliyor. Prof. Dr. Doğanay Tolunay o tarihi işaret ederek herkesi uyardı. El Nino tüm Türkiye'yi vuracak! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş ve Şırnak çevrelerinin yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz ve Güney Ege’nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Isparta çevreleri ile Konya’nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

fggfgf-55.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların: Isparta çevreleri ile Konya’nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

hgghhg-4.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

UZMAN İSİM UYARDI: EL NİNO TÜM TÜRKİYE'Yİ VURACAK!

Yağışların son 63 yılın en düşük seviyesinde olduğunu ve önümüzdeki yıllarda El Nino yılının olabileceğini öngören Prof. Dr. Doğanay, vatandaşları uyardı. Kurak günlerin geldiğini ifade eden Doğanay şunları söyledi:

"2023 yılında La Nina akıntısı El Nino’ya dönüştü. 2023 El Nino yılı olarak biliniyor. El Nino yılları daha da sıcak geçiyor. Dolayısıyla önümüzdeki yazın sıcak olmasını bekleyebiliriz. 2022’de nispeten sıcaklıklar önceki yıllara göre düşük gerçekleşmişti. Ama 2023 yılında daha sıcak bir dönem bizi bekliyor. Ek olarak El Nino yıllarında yağışlarda az da olsa artış görünüyor. Bu da şiddetli sağanak yağışlar şeklinde kendini gösterirse bölgesel olarak zamanları değişmekle birlikte yine sellerle karşılaşabiliriz. Marmara Bölgesi’nde daha çok Mayıs-Haziran, Karadeniz Bölgesi’nde Temmuz-Ağustos, Ege ve Akdeniz’de ise sonbahar aylarında şiddetli sağanak yağışlar şeklinde yağışlarla karşılaşmamız olasılığı var"

gffgfgg.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

23 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h1.png

24 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h2.png

25 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h3.png

26 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h4.png

27 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN