Elif Şafak’ın Mahrem kitabı ne anlatıyor? Elif Şafak da pedofili ifadeler kullanmış! Mahrem’e tepki

Elif Şafak’ın Mahrem kitabı ne anlatıyor? Elif Şafak da pedofili ifadeler kullanmış! Mahrem’e tepki

Elif Şafak’ın ‘Mahrem’ kitabının ne anlattığı ‘Zümrüt Apartmanı’ skandalının ardından gündeme geldi. Türkiye’de Abdullah Şevki’nin Zümrüt Apartmanı kitabı ile ilgili pedofili skandalının patlak vermesinin ardından Elif Şafak’ın Mahrem kitabında geçen bazı ifadelere de tepkiler yağdı. Peki Elif Şafak Mahrem kitabında ne anlatıyor? Elif Şafak da mı pedofili ifadeler kullandı? Elif Şafak kimdir? İşte Mahrem’e yapılan tepkiler…

Abdullah Şevki ismindeki yazarın Zümrüt Apartmanı kitabında yer alan pedofili ifadeler Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırırken, sosyal medyada Elif Şafak’ın Mahrem kitabına da tepkiler geldi. Zümrüt Apartmanı yazarı Abdullah Şevki ve yayıncı firma, gözaltında bulunurken, haklarında yürütülen soruşturma da devam ediyor. Bu gelişmeler henüz sıcaklığını korurken, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından en iyi roman ödülü verilen Elif Şafak’ın Mahrem kitabındaki ifadelere Twitter’da tepki gösterildi. Peki Elif Şafak kimdir? Elif Şafak Mahrem kitabında ne anlatıyor? Elif Şafak da mı pedofili ifadeler kullandı? İşte aradıklarınız…

Mahrem kitabı hâlâ satılıyor

Doğan Kitap’ın yayınladığı ‘Mahrem’ adındaki kitabın 238, 239 ve 240. sayfalarında Elif Şafak’ın Abdullah Şevki’yi aratmayacak türde iğrenç satırlar kaleme alındığı belirtildi. Çocuk istismarına yer verilen bölümlerin yer aldığı kitap hâlâ online satış sitesinden de satılıyor. Zümrüt Apartmanı yazarı Abdullah Şevki’nin pedofili ifadeler içeren iğrenç satırları sosyal medyada tartışılmaya devam edilirken 2000 yılında Metis Yayınlarından, 2016 yılında da Doğan Kitap tarafından basılan kitaba bugüne dek neden her hangi bir tepki verilmediği sorgulanıyor.

Mahrem’e ödül verildi

Doğan Kitap'ta 66. baskısı gerçekleşen Mahrem kitabının Türkiye Yazarlar Birliği tarafından en iyi roman ödülü aldığı öğrenildi. İçinde açıkça pedofili ifadeler yer alan kitaba Türkiye Yazarlar Birliği tarafından da ödül verildiği bildirildi.

19-05/29/elif-safakin-mahrem-kitabi-ne-anlatiyor-elif-safak-da-mi-pedofili-ifadeler-kullanmis-mahreme-tepkijpgg.jpg

Bakanlık olaya el attı

Abdullah Şevki adındaki kişinin çocuk istismarı ile ilgili pedofili cümleler kullandığı Zümrüt Apartmanı kitabına kamuoyu tarafından büyük tepki verilmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı' tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu açıklanmıştı.

Elif Şafak, Twitter’da TT oldu

Bu detayın paylaşılmasının ardından Elif Şafak etiketi, Türkiye gündeminde en üst sıralara oturdu. Kullanıcılar da Elif Şafak’a tepkisini gösterdi.

İşte onlardan bazıları:

19-05/29/4-1559126312.jpg

19-05/29/1-1559126618.jpg

19-05/29/2-1559126623.jpg

19-05/29/1-1559126298.jpg

Elif Şafak kimdir?

25 Ekim 1971 yılında Fransa'nın Strazburg şehrinde doğan Elif Şafak'ın babası sosyal psikolog ve akademisyen Nuri Bilgin, annesi ise diplomat Şafak Atayman'dır. Doğumundan kısa zaman sonra anne ve babası ayrıldı, ve Elif Şafak'ı annesi büyüttü. Bundan dolayı Elif Şafak babasının soyadı yerine annesinin adını kullanıyor. 2009'da yayımlanan Aşk adlı romanı ile çok satanlar listesine giren Elif Şafak, Forbes dergisine göre Türkiye'nin en çok kazanan yazarı konumunda bulunuyor. 2005-2009 yılları arasında FETÖ'den el konulan Zaman Gazetesi'nde yazarlık yapan Elif Şafak, 2006 yılında yayımlanan Baba ve Piç adlı romanını İngilizce olarak kaleme aldı ve hakkında Türklüğe hakaretten dava açıldı. Eyüp Can ile 2005 yılında evlenen Elif Şafak'ın bu evliliğinden Zelda isminde bir kızı, Emir Zahir isminde de bir oğlu var. Eyüp Can en son yayın hayatına son verilen Radikal Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yaptı.

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN