Elon Musk dümeni Türkiye'ye çevirdi! Tesla fabrikasını o şehre açabilir: Binlerce kişiye iş kapısı olacak

Elon Musk dümeni Türkiye'ye çevirdi! Tesla fabrikasını o şehre açabilir: Binlerce kişiye iş kapısı olacak

Son zamanlarda Türkiye'ye yatırımlarıyla adından söz ettiren Elon Musk dümeni ülkemize çevirdi! Tesla fabrikasını o şehrimize açabilir! Binlerce kişiye istihdam sağlayacak!

Tesla'nın Türkiye'de yatırım yapma planları hızla gelişiyor. Hem yabancı basın hem de Türkiye'deki otomotiv piyasası bu konuyla ilgili olumlu haberlerle dolup taşıyor. Elon Musk'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'deki Türkevi'nde yaptığı görüşme sonrasında yatırım planlarının netleştiği belirtiliyor. Ancak Tesla'nın Türkiye'ye yatırım yapma konusunda bazı talepleri olduğu ve Türk hükümetinin bu talepleri karşılamak için çalıştığı konuşuluyor.

TESLA TÜRKİYE'YE İLGİ GÖSTERİYOR

tesla-1200x675-jpg.webp

Türkiye'nin Tesla'ya cazip bir yatırım yeri olmasının birkaç nedeni bulunuyor. İlk olarak, Türkiye'nin iç talebi oldukça güçlü ve buna ek olarak Avrupa'ya yakınlığı, Tesla için avantajlı bir konum sağlıyor. Tesla'nın Türkiye'de 4 ay içinde gerçekleştirdiği satışlar, şirketin Türkiye'ye olan ilgisini artırdı.

Türkiye ayrıca Tesla için üretimde kullanılan tedarikçiler konusunda da cazip bir seçenek sunuyor. Tesla, yerel tedarikçileri sıklıkla kullanarak üretim maliyetlerini azaltabilir.

O İLİMİZDEKİ ARAZI TESLA'YA TAHSİS EDİLECEK

60be8b4dc9de3d52a409e7f8.webp

Tesla'nın Türkiye'de yatırım yapacağı fabrika arazisi hazır ve bu arazi daha önce Volkswagen tarafından kullanılması planlanmış ancak son anda vazgeçilmişti. Manisa'da bulunan bu büyük arazi, Tesla'ya tahsis edilecek. Tesla, dünya genelinde Kaliforniya, Nevada, New York, Teksas, Çin ve Almanya'da bulunan altı fabrikası ile üretim yapıyor. Ayrıca Meksika'da inşaatı süren 7. fabrikası da bulunuyor. 8. fabrika yatırım kararı ise bu yıl sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

TOPLAMDA 5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM​​​​​​​

Tesla'nın Türkiye'de yapmayı planladığı ilk yatırımın bir batarya hücre fabrikası olacağı ve ilerleyen dönemlerde üretim kapasitesinin artırılacağı konuşulanlar arasında. Toplam yatırımın ise 5 milyar doları aşabileceği ifade ediliyor.

Dünya devinin Türkiye'deki yatırım kararını bu yıl sonuna kadar açıklaması bekleniyor. Elon Musk'ın devlet yetkilileriyle yakın ilişkileri, yatırım kararının en büyük etkenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN