Emekli bayram ikramiyesinde dev yenilik! O kişiler de kapsama alındı: Hesaplara 2000 TL ödeme yapılacak

Emekli bayram ikramiyesinde dev yenilik! O kişiler de kapsama alındı: Hesaplara 2000 TL ödeme yapılacak

Nisan ay emekli maaşları hesaplara yatarken, EYT'liler de emeklilik hakkını kazanmalarından dolayı ilk maaşlarını aldı. Tahsis numarasının son hanesine göre yatırılan en düşün emekli maaşı 7.500 lira olarak açıklandı. Bayram ikramiyesi ise 2000 TL olarak açıklanması. 17 Nisan yatırılacak olan bayram ikramiyesinden o kişiler de yararlanacak.

EYT düzenlemesi ve emekli maaşlarında yapılan güncelleme sonrası Nisan ayında zamlı maaşlar alınmaya başlandı. Milyonlarca EYT'li de ilk maaş heyecanı yaşadı. En düşük emekli maaşı 7.500 lira bayram ikramiyesi ise 2 bin lira olarak güncellenmişti. EYT'lileri de kapsayan bu duyuru sonrası gözler, gaziler, ölüm aylığı alanlara döndü. Peki 2023 bayram ikramiyesinden kimler yararlanacak? İşte detaylar.

para-sayma-yontemleri-ofix-blog-8-001.jpg

EYT'LİLER İLK MAAŞLARINI ALDI

Sosyal ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olarak açıklanmıştı. Bayram ikramiyeleri de 17 Nisan da yatırılmak üzere 2 bin lira müjdesi verilmişti.

para.jpg

17 NİSAN DA HESAPLARA YATIYOR

EYT'liler ise yasallaşan düzenleme sonrası emekli olmaya hak kazanmıştı. Nisan ayında başlayan ödemelerle maaşını alan emeklilier bayram ikramiyelerini de 17 Nisan da alacaklar.

emeklimaaslari.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK?

Seçim öncesi getirilen bir çok düzenleme ile emekliler sevinirken, gözler 2000 TL olan bayram ikramiyesine döndü. Bayram ikramiyesinden EYT'liler başta olmak üzere gaziler, ölü aylığı alanlar, şehit yakınları, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar da alacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN