Emekli ikramiyeleri o tarihte meclise geliyor! İşte beklenen iki formül: Eğer o rakam olursa emekliler yaşadı

Emekli ikramiyeleri o tarihte meclise geliyor! İşte beklenen iki formül: Eğer o rakam olursa emekliler yaşadı

Bayram ikramiyelerini merakla bekleyen emeklilere müjde! Emekli ikramiyeleri o tarihte meclise geliyor! Beklenen iki rakam belli oldu! İşte beklenen iki formül: Eğer o rakam olursa emekliler yaşadış. Peki, emekliye zamlı ikramiye ne zaman verilecek? İşte detaylar...

2024 yılında emekli bayram ikramiyesi zammıyla ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Emeklilere yapılacak olan ikramiye artışı için harekete geçileceği açıklanırken, TBMM'ye sunulacağı tarih netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın "Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz, bu adımları atarız" ifadeleri, emeklilerin heyecanını artırdı.

Emekli bayram ikramiyesi düzenlemesinin Meclis'e sunulacağı tarih belli oldu. Mart ayının son haftasına kadar yasalaşması beklenen düzenleme, emeklilerin beklediği zammın netleşmesini sağlayacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emekliler Nisan Ayında Yaşadı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı… Herkese 5 Bin TL İkramiye Geliyor - Nokta Gazetesi

Sabah’ın haberine göre, emeklilere yapılacak olan bayram ikramiyesi zammında öne çıkan iki formül masada konuşuluyor. Birinci formüle göre, emeklilerin refah payı dahil maaşlarına yüzde 49,25 oranında artış yapılacak. Bu durumda 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya yükselerek, emekliler her iki bayramda toplamda 6 bin lira ikramiye alabilecek.

İkinci formül ise Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamının dikkate alınması üzerine kurulu. Buna göre, ikramiyelerin 5 bin liraya çıkartılması ve iki bayramda emeklilere 10 bin lira ödenmesi öngörülüyor. Bu formülün de masada olduğu belirtildi.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK 2024?

Emekli bayram ikramiyesi düzenlemesinin Mart ayında Meclis'e gelip yasalaşmasının ardından, Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi ödenmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN