Emekli maaşını bu bankalardan alanlara ikramiye gibi ek ödeme! Bankaların rekabeti emekliye yarıyor

Emekli maaşını bu bankalardan alanlara ikramiye gibi ek ödeme! Bankaların rekabeti emekliye yarıyor

Yıl sonu enflasyon rakamlarına göre 2024 Ocak ayında emekli maaşına yapılacak zam da netleşecek. Emekli maaşına ne kadar zam yapılırsa emeklinin bankalardan aldığı promosyon ödemesi de o kadar yüksek olacak. Peki, hangi banka ne kadar promosyon veriyor? İşte detaylar...

Emeklilik hakkı kazanan vatandaşlara her ay devlet tarafından emekli maaşı ödeniyor. Emekli vatandaşlar, maaşının istedikleri bankaya yatırılmasını tercih edebiliyor. Bu noktada özel ve kamu bankaları, emekli vatandaşların maaşlarını kendi bankalarını seçmeleri için maaş promosyon ödemesi yapıyor. Promosyon ödemesi genellikle 3 yıl boyunca maaşını o bankadan alma sözü verene tek seferlik ödeniyor.

EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR ARTACAK 2024?

2024 Ocak ayında emekli maaşına yapılacak zamdan sonra bankaların maaş promosyon tutarları da güncellenecek. Sosyal güvenlik uzmanları, 2024 yılıyla birlikte emekli maaşlarının 15 bin TL'nin üzerine çıkabileceğini öngörürken emeklilerin, bankalardan 10 bin TL ve üzeri maaş promosyonu alabileceğini öngörüyor.

BANKALARIN EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI NE KADAR?

Kamu bankaları ve özel bankalar, emekli promosyon tutarlarını belirli dönemlerde güncelliyor. 2023 Kasım ayı itibarıyla bazı bankalar stabil promosyon ödemesi sunarken, bazı bankalar da ek kampanyalarla birlikte bu miktarı arttırdı.

Kamu bankaları; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, 5 bin TL tutarına kadar varan promosyon ödemesi yaparken, Garanti Bankası 7 bin 500 TL'ye ek 1000 TL Bonus kampanyası ile birlikte 4 bin TL otomatik fatura kampanyasını da başlatırken toplamda 12 bin 500 TL'ye varan promosyon ödemesi yapıyor.

Finansbank da yüksek promosyon ödemesi yapan bankalar arasında yer alıyor. 8 bin TL'ye varan promosyon ödemesi sunan banka, emekli kartından bir sene boyunca toplamda 12 bin TL indirimli harcama fırsatı sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN