Emekli maaşları ödeme tarihi değişti! O tarihi beklemeyin

Emekli maaşları ödeme tarihi değişti! O tarihi beklemeyin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Temmuz ayında emeklilere uygulanacak zammın planlamasını yaparken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile birlikte yürütülen çalışmalarda Haziran ayı maaş ödemeleri için yeni bir düzenlemeye gidildi. Emekli maaşı ödeme tarihi değişti

Kurban Bayramı’nın yaklaşması sebebiyle, ödeme tarihleri bayram öncesine çekilecek. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ödeme takvimi detayları makalemizde yer alıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sonrası emekli sayısı 16 milyonu aşarak Türkiye’nin en büyük sosyal grubunu oluşturdu. Bu kapsamda, emeklilerle ilgili yapılan düzenlemeler, uzun süren çalışmalar sonucunda kamuoyuna duyurulmaktadır.

Bu yıl, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi verilecek ve normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında yatırılması planlanan emekli maaşları da bayramdan önce hesaplara aktarılacak.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlayacağı için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK arasında yürütülen çalışmalar son aşamaya ulaştı. Bakanlık, Temmuz ayında uygulanacak enflasyon farkı için planlamalarını sürdürürken, aynı zamanda emeklilere bayram öncesinde maaşlarını ödeyebilmek için bütçe düzenlemelerini tamamladı.

Bu yıl ilk defa, bayram ikramiyeleri ve emekli maaşlarının topluca hesaplara yatırılması planlanıyor. Ekonomi yönetimi tarafından yürütülen çalışmalarda, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ayrı, Emekli Sandığı emeklileri için ise farklı ödeme tarihleri belirlenecek. Resmi açıklama yapılmamış olsa da, maaşların 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

Kurban Bayramı’nın ilk günü 16 Haziran’a rastlarken, bayram sonrasında hükümet, Temmuz ayının ilk haftasında açıklanacak enflasyon verileri doğrultusunda 6 aylık enflasyon farkına göre emekli maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek. Tahminlere göre emeklilere yaklaşık %25 seviyesinde bir enflasyon farkı uygulanacak. Bu artış, geçen yıl olduğu gibi sadece kök maaşlara değil, en düşük emekli maaşına da eklenecek.

Yapılacak %25’lik zamla birlikte, Temmuz ayından itibaren en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye çıkarılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN