Emekli mucitlerden müthiş buluş! 1 litre benzinle bir ay ısınıyorlar

Emekli mucitlerden müthiş buluş! 1 litre benzinle bir ay ısınıyorlar

Kahramanmaraş'ta yaşayan iki emekli vatandaş, geliştirdikleri sistem sayesinde 1 litre benzinden yaklaşık 300 litre gaz üretti. Emekli depremzede Mustafa Uludağ ve Ökkeş Kavgacı yaptıkları yakıtı bağ evlerinde kullanacaklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili yıkan depremler sonrası Kahramanmaraş'tan gelen bir haber dikkat çekti. Emekli depremzede Mustafa Uludağ ve Ökkeş Kavgacı, enkazdan çıkardıkları buzdolabı kompresörü ve beraberindeki ekipmanlarla bir regülatör geliştirdi.

hhhh.jpg

Ortaya çıkan manyetik ısı regülatörüyle 1 litre benzinden yaklaşık 300 litre gaz elde ettiğini ifade eden Uludağ, yaptıkları yakıtı bağ evlerinde kullanacaklarını belirtti.

Hedeflerinin ürettikleri gaz ile ısınma sorununu çözmek olduğunu ifade eden Uludağ, “Bir litre benzin ile LPG’yi ürettik ocağımızı hazırladık ve çayımızı koyduk. Önce deprem enkazdan çıkarttığımız hava kompresörünü çıkardık. Buradaki düzenek sayesinde geçen yakıt, suyun içinde buharlaşan hava ocağın içine geçip yakıt olarak dönüyor. Basit bir sandıktan alan yaptık. Bu çalışmamızı çok geliştireceğiz.

ggggg.jpg

'BİR AY İDARE EDECEĞİZ'

Bağ evimizde bir tüp 750 lira ama bir litre benzin ile biz bunu bir ay idare edeceğiz. Bu projemizin ikinci aşaması için bu yakıtı ısıtmaya çevirmeye çalışacağız. Özelikle ofislerde kullanılmak üzere ısıtma sistemi yapacağız” dedi.

uuuu.jpg

Kahramanmaraş merkezli 11 ili yıkan depremlerde 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmiş, binlerce insan yaralanarak evsiz kalmıştı. Vatandaşlar konteyner ve çadırlarda yaşamaya çalışırken, bölgeye yardımlar gönderilmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN