Emekli olup köye yerleşti, doğal beslenmeye başladı! Doktorların 15 yaşını göremez dedikleri kızı şimdi 28 yaşında

Emekli olup köye yerleşti, doğal beslenmeye başladı! Doktorların 15 yaşını göremez dedikleri kızı şimdi 28 yaşında

Doktorların 15 yaşını bile göremez dedikleri kızı şimdilerde 28 yaşına bastı. Köy hayatı ve doğal beslenme hem kendi yaşamlarına hem de kızının hayatına iyi geldi. Gümüşhane'de yaşayan 25 yıllık öğretmen Yaşar temel Başer, resmen uzun yaşamın sırrını buldu. İşte tüm detaylar…

25 yıllık öğretmen Yaşar Temel Başer, doktorların 15 yaşını görmez dedikleri engelli kızı Nur Hilal Başer için köye yerleşme kararı aldı. Tamamen Doğal besinlerle yaşamını sürdüren Nur Hilal Başer ise şimdilerde 28 yaşına bastı. Doktorların imkansız sözüne inanmadı kızı için elinden ne geliyorsa en iyisini yaptı.

ŞİMDİ 28 YAŞINDA…

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Gözeler köyünde yaşamını sürdüren emekli sınıf öğretmeni Yaşar Temel Başer, Mukopolisakkaridoz (MPS) hastası engelli kızı Nur Hilal Başer için elinden gelen tüm çabayı sarf ettim. Doktorların 15 yaşını zor görür dediği kızı için kolları sıvayan Başer, 25 yıllık Öğretmenlik mesleğini tamamladıktan sonra 2007 yılında Gözeler köyüne yerleşti.

temel-rabia-baser.jpg

Kızlarının daha uzun bir hayat sürdürebilmesi için mücadele eden Yaşar Temel Başer ve eşi Rabia Başer 17 yıldır kendi bahçelerinde ürettikleri ürünler ile birlikte hayvanlarından sağladıkları doğal ürünlerle besleniyor. Kızlarını doğal ürünlerle besleyen aile kızlarının 28 yaşına ulaşmasının tamamen doğal beslenme ile ilişkili olduğunu belirtti. Doğal ürün ve temiz köy havası ile birlikte kızlarının bakımını da hiç aksatmadıklarını belirten Rabia Başer, Uzun yaşamın sırrını anlattı.

HAYATLARI KIZLARI OLDU

Kızlarının uzun yaşamasını sırrının yalnızca doğal gıdalar olmadığını köydeki temiz hava ve suyunda bu durumda etkili olduğunu belirten Yaşar Başer, “Erken emekli olmamın en büyük nedeni rahatsız olan kızım. Kızımın daha uzun ve sağlıklı yaşaması için emekli olup köye gelmeyi tercih ettim." dedi.

baser-cifti.jpg

Köyde kızlarına organik ve sağlıklı yiyecekler sağlayabildiğini söyleyen Başer, bu ürünlerin daha faydalı olduğunu belirterek havasının ve suyunun da temiz olmasının etkili olduğuna değindi.

TEDAVİLER ÇÖZÜMSÜZ KALDI

Çapa Tıp fakültesine götürdüğü kızına yapılan tetkikler ve tedavilerin sonuç vermediğini dile getiren Başar, doktorların bu hastalıktan muzdarip olan kişilerin çok uzun yaşayamayacağını belirttiğini aktardı.

yasar-baser.jpg

Tedavilerden yanıt alamayan aile Kızını da alıp Gümüşhane'ye yerleşti. Erken emekli olduğunu belirten Başer, "Çok işe yaradı, şu yaşa kadar ufak tefek sıkıntılar haricinde herhangi bir sorun yaşamadık. Kendimi tamamen çocuğuma adadım” ifadelerini kullandı. Kızlarının yemeğinden temizliğine kadar hiçbir detayı atlamadıklarını aktaran Rabia Başer, “Günlük çocuğumuzla ilgileniyoruz, hem yemesi, hem temizliği. Çapa Tıp Fakültesi’nde hocalar bana ’Giderse 15 yaşına kadar gider’ dediler” sözlerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN