Emekliler bayramda güle güle harcayın! Beklenen haber geldi

Emekliler bayramda güle güle harcayın! Beklenen haber geldi

Emekliler bayram öncesi beklenen haber geldi! Şimdiden güle güle harcayın. Haziran’da uygulanacaktı bayram öncesine çekildi. İşte detaylar

İktidar, seçimler sonrasında emeklilere vaat ettiği maaş artışını uygulamadı. Temmuz ayında, kök maaşlara yüzde 25 oranında enflasyon farkı ekleneceği açıklanmıştı, ancak bu artış en düşük emekli maaşlarını etkilemedi. Yılın başında yapılan artış yüzde 49.25 ile sınırlı kalırken, en düşük emekli maaşı yüzde 33.34’lük bir artışla 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Kurban Bayramı öncesinde, emeklilere yönelik önemli kararlar alındı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı statüsündeki 16 milyonu aşkın emekli, bayramda 3 bin TL ikramiye almayı bekliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli sayısı artarken, emekliler Türkiye’nin en büyük sosyal gruplarından birini oluşturuyor.

img-6403.png

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı dolayısıyla emekli maaşlarını Haziran ayında erken ödeyeceklerini duyurdu. Bayramın 16 Haziran’da başlaması sebebiyle, emeklilerin erken ödeme talepleri karşılanacak. Normal şartlarda 17-26 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan ödemeler, bayram öncesine çekilecek.

Ödeme takvimi ve detaylarına göre, 16 milyonu aşkın emekli vatandaşın maaş ve ikramiyeleri bayram öncesinde ödenecek. 2018 yılından bu yana emeklilere her yıl iki kez ikramiye ödenmekte. Bu yılki bayram ikramiyeleri, Haziran ayının ilk haftalarında maaşlarla birlikte hesaplara yatırılacak. Ödemeler, emeklilerin statülerine göre belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecek. Öncelikle SSK emeklileri, ardından Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarının maaş ve ikramiyeleri ödenecek. Bu düzenlemelerle emeklilerin bayram öncesi mali yükü hafifletilmiş olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN