Emekliler bu bayram toruna torbaya harçlık dağıtacak! Bayram ikramiyelerinde bomba gelişme

Emekliler bu bayram toruna torbaya harçlık dağıtacak! Bayram ikramiyelerinde bomba gelişme

Memur ve emekli maaşları ile birlikte asgari ücrete de zam yapılırken sosyal yardım ödemeleri de zamlardan etkilendi. Yeni yılda emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerinde artış beklentisi devam ederken %280 zam iddiaları da gündemde yerini aldı. Vatandaşlar Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar olacak? sorusunun yanıtını arıyor. İşte merak edilen soru hakkındaki tüm yanıtlar…

2023 yılında memur ve emekli maaşlarına Ocak ve Temmuz dönemi için %30'luk zam yapılırken açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Yapılan zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 9105 TL'den 11.846 TL'ye yükseldi. Memur emeklisi aylıkları için en düşük tutar 6.078 TL'den 7901 TL'ye yükselmiş oldu. Bunun yanı sıra 2022 yılında en düşük emekli maaşı 3.500 TL olurken 2023 yılında bu tutar 5.500 TL'ye yükseldi. Ramazan ve Kurban bayramında ödenecek bayram ikramiyelerinde de artış yapılması bekleniyor. Peki, Bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte merak edilen soru hakkındaki tüm yanıtlar…

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM YAPILACAK MI?


Yeni yıl ile birlikte emekli ve memur maaşlarına zam yapılırken asgari ücret ödemeleri de zamlanan kalemler arasında yerini aldı. Zam haberleri peş peşe gelirken Ramazan ve Kurban bayramında ödenecek bayram ikramiyeleri içinde artış yapılması bekleniyor. Ankara kulislerinden alınan bilgiler doğrultusunda seçim hazırlıkları kapsamında bayram ikramiyelerine %280 oranında zam yapılması bekleniyor.

paralarr.jpg
Yapılacak zamlarla birlikte 13 milyon 700 bin emekli için bayram ikramiyelerinin 4.180 TL olabileceği aktarıldı. 2023 yılında EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesi ile birlikte 2 milyon 250 bin kişi daha emekli olabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN