Emekliler cebiniz bayram ediyor! Hesaplara yatıyor, hayırlı olsun

Emekliler cebiniz bayram ediyor! Hesaplara yatıyor, hayırlı olsun

Emeklilik süreci ve hakları Türkiye’de önemli bir konu olarak gündemde kalmaya devam ediyor. Yaklaşık 16 milyon emekli, dul ve yetim, Kurban Bayramı’nda alacakları ikramiyeyle ilgili heyecanla beklemeye başladı. SGK’dan müjdeli haber geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilerin 15 Haziran’a kadar ikramiyelerini alacakları duyuruldu.

Her dini bayramda olduğu gibi Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere ikramiye ödeniyor. Bu yıl yapılan yüzde 50’lik artışla birlikte, emeklilere 3 bin TL ikramiye verilecek. Geçen yıl ise Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla her emekliye bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmıştı.

img-6221.jpeg

İkramiye alabilmek için SGK’dan maaş alan olmak gerekiyor. Bu kapsamda kendi emekli maaşını alanlar ve vefat eden sigortalının yakınlarından ölüm maaşı alanlar ikramiye hakkına sahip olacaklar.

Kurban Bayramı’nda verilecek olan 3 bin TL ikramiye, emeklilere ek bir gelir kaynağı sağlayacak. Ayrıca düzenli maaşlarının yanı sıra 19 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi ve bayram ikramiyesi ile üç farklı ödeme imkanına sahip olacaklar. Bu destekler, emeklilerin mali durumlarına katkı sağlayarak bayram sevincini artıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN