Emekliler dikkat! Masadaki listedeyseniz 1800 TL maaş zammı alabilirsiniz: Kritik detay zammı getirecek!

Emekliler dikkat! Masadaki listedeyseniz 1800 TL maaş zammı alabilirsiniz: Kritik detay zammı getirecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile birlikte intibak zammına dair araştırmalar hızlandı. TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen EYT düzenlemesi ile birlikte Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 200 Yılı itibariyle emekli olan vatandaşlarımızı kapsayan intibak hakkında açıklamalar da geliyor. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri bu düzenlemeden faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...

EYT'LİLER ÜZERİNE İNTİBAK TALEBİ GELDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte milyonlarca vatandaşa müjdeli haber verildi. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren EYT düzenlemesine dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar üzerine 2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşlardan intibak hamlesi geldi.

Yıllardın emeklilerin gündeminde yer alan bir diğer konu olan intibak hakkında müjdeli haber geldi. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün tarafından yapılan açıklama ile birlikte intibak zammı 2023 yılında emekli olan tüm vatandaşları kapsayacağı bilgisini paylaştı.

2000 yılından sonra emekli olan vatandaşları kapsayan intibak zammına dair gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri de belirtilen düzenlemeden faydalanması bekleniyor. Bu şekilde milyonlarca emekli vatandaşın emekli maaşlarına 1.800 TL tutarında ek gelir sağlanacak.

0x0-son-dakika-bakan-bilgin-bugun-acikliyor-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-iste-emekli-ve-memur-temmuz-zamm-1651383004666.jpg

İNTİBAK ZAMMI GELECEK Mİ?

EYT ile birlikte gündeme gelen intibak zammı araştırmaları sürüyor. İntibak zammı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise çareyi internet dolaşımında buluyor. İntibak zammı emekli maaşlarının farklı tarihlerde duyurulması sonucunda arasındaki farkın eşitlenmesi için yapılan düzenleme olarak bilinir.

Farklı zaman dilimlerinde aynı şartlar altında emekli olan vatandaş diğer emekli olan vatandaştan daha az maaş alıyorsa intibak zammı ile birlikte emekli maaş farkı kapanır. Yapılan düzenleme ile birlikte emekliler arasındaki gelir eşitsizliği ortadan kaldırılır.

emekli-1.jpg

GELİR EŞİTSİZLİĞİ KALDIRILACAK

İntibak düzenlenmesine dair emekliler tarafından verilen mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Belirtilen düzenleme ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek desteklerini istedi. Bu durum üzerine Meclis'te görüşülen konu kabul edilerek emekli intibak bekleyen vatandaşların ayaklarını yerden kesti.

Emekli intibak zammı ile birlikte 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşları kapsayacak düzenleme kabul edildi. Emekli vatandaşlar arasında meydana gelen gelir eşitsizliği ortadan kalkacak ve emekli vatandaşlara ek bir gelir sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN