Emeklilere BÜYÜK müjde! Seyyanen zam yolda... SGK Başuzmanı hükümetin zam planını açıkladı

Emeklilere BÜYÜK müjde! Seyyanen zam yolda... SGK Başuzmanı hükümetin zam planını açıkladı

Milyonlarca emekli bu haberi merakla bekliyordu! Emeklilere büyük müjde verildi! Seyyanen zam yolda! SGK Başuzmanı İsa Karakaş, hükümetin zam planını açıkladı...

Cumhuriyet'e konuşan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, hükümetin en düşük emekli maaşlarına seyyanen zam planı olduğunu belirtti. Karakaş, asgari ücretin açlık sınırının altında olmasının yasalara ve anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.

HÜKÜMETTEN SEYYANEN ZAM ÖNERİSİ

Hükümet çevrelerinden gelen baskılar doğrultusunda, düşük maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması planlandığını aktaran Karakaş'a göre, hükümet 3 bin TL veya 4 bin TL seyyanen zam öneriyor.

Asgari ücretin alım gücünü korumak ve sosyal adaleti sağlamak adına temmuz ayında güncellenmesi gerektiğini belirten Karakaş, "Asgari ücreti istediğiniz zaman artırabilirsiniz. Bunun için yasa çıkarmaya gerek yok. Yasal engel yok. Mesela 2001 yıllarının başında asgari ücreti 4 kez artırmışız. 1 yılda 4 kez, ondan sonra üç kez de artırmışız. 2016 yılına kadar hem Ocak hem Temmuz olmak üzere iki kez arttırmışız. Enflasyon düştükten sonra bir kez bir kez belirlemeye başlamışız. 2022 yılına geldiğimiz zaman yüksek enflasyonla birlikte tekrar iki defa artırmak zorunda kaldık." dedi.

SGK toplu para ödemesi yapıyor: Başvuran alıyor! 6 bin TL... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

SGK Başuzmanı, asgari ücrete zam yapılmaması halinde çalışanların 6 aylık enflasyon farkı nedeniyle yüzde 25 oranında bir gelir kaybına uğrayacağını belirtti. Bu durumun sadece 8 milyon asgari ücret alan kişiyi değil, aynı zamanda asgari ücretle benzer seviyedeki ücret alan milyonlarca kişiyi de etkileyeceğini vurguladı.

Emeklilerin temmuz ayında enflasyon oranında zam alacaklarını belirten Karakaş, SGK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklilerinin şimdiden enflasyon farkını hak ettiklerini ifade etti. Ancak, kök aylıkları 10 bin TL'nin altında olan işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin düşük veya sıfır zam alabileceklerini, bu durumun emeklilerin alım gücünde önemli bir düşüşe neden olabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN