Gönülleri alınacak: Emeklilere rekor zam müjdesi! Bakan Işıkhan, emekli maaşına yapılacak zam için ilk kez oran verdi

Gönülleri alınacak: Emeklilere rekor zam müjdesi! Bakan Işıkhan, emekli maaşına yapılacak zam için ilk kez oran verdi

Milyonlarca emeklinin beklediği ekim ayında ek zam talebi yanıt bulmadı. Ek zam yerine 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesiyle teselli bulmaya çalışan emeklilere, 2024 Ocak ayında maaşlarına yapılacak rekor zam haberi geldi. Peki, 2024 emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? 2024 emekli maaşı ne kadar olacak? İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber'de katıldığı programda, emeklilere bir defaya mahsus verilecek 5 bin TL'lik Cumhuriyet ikramiyesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 5 bin TL ödeme için teknik çalışmalarını tamamladıklarını belirten Bakan Işıkhan, şu bilgileri paylaştı:

"5 bin TL'lik tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. AK Parti Grup Başkanvekilimiz bu konudaki gerekli prosedürü sürdürecek.

Meclis süreci ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha yararlı olacaktır. Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler."

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emekli ve memur zamlarıyla ilgili olarak da ilk kez net açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "SSK, BAĞ-KUR yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50'ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAM GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Işıkhan'ın gündeminde asgari ücrete yapılacak artış da vardı. "Aralık ayı başlarında işçi işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz" diyen Bakan Işıkhan, devamında "6 ayı kapsayacak istişarelere başlayacağız. Hedefimiz şu çalışanlarımızı enflasyonu ezdirmeme ilkesi" ifadelerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATI KALDIRILACAK MI?

Kıdem tazminatında sistem değişikliği iddialarına ilişkin soruya Bakan Işıkhan, "Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok. İşçilerimiz, işverenlerimiz, sendikalarımız rahat olsunlar. Orta Vadeli Program’da da aslında ifade ettiğimiz bir cümle yer almamakta. Şu an bir çalışmamız yok. Bakanlığımızın ilerleyen zaman içerisinde de bir çalışması söz konusu değil" yanıtını verdi.

Bakanlığında tüm çalışmaların sosyal diyalog çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten Bakan Işıkhan, çalışma hayatını ilgilendiren konularda işçi ve işveren temsilcileriyle istişarelerde bulunarak bakanlığın sosyal boyutunu da güçlendirdiklerini söyledi.

BAĞ-KUR PİRM GÜN SAYISI DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Bakan Işıkhan, BAĞ-KUR'luların emeklilik prim gün sayılarının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmalar hakkındaki soruya, "Bu konuda talimatlarımızı aldık, çalışmalarımıza başladık" cevabını verdi.

Yapılacak düzenlemeyle BAĞ-KUR'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkının tanınacağını kaydeden Bakan Işıkhan, bütçe disiplini doğrultusunda bu hedeflerini de gerçekleştireceklerini bildirdi.

EYT'DEN KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında yürütülen çalışmalara dair soru üzerine Bakan Işıkhan, "Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunu başarıyla sonuçlandırdık ve sigortalılarımıza bildirdik. 120 bine yakın dosyamızla ilgili işlemlerimiz devam ediyor. Hedefimiz, 120 bin dosyamızı aralık ayının ortasında bitirmek" dedi.

EV HANIMLARINA EMEKİLİK HAKKI

Bakan Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik hakkının getirilmesine yönelik çalışmalar hakkında ise, "Bu da Cumhurbaşkanımızın mayıs ayındaki seçim dönemimizde önemli müjdeleri arasındaydı. İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN