Emeklilerin gözü ara zamda! Emeklilerin gözü gelecek olan açıklamada: En düşük emekli maaşında 10.000 TL tahmini

Emeklilerin gözü ara zamda! Emeklilerin gözü gelecek olan açıklamada: En düşük emekli maaşında 10.000 TL tahmini

Asgari ücret ara zammının duyurulmasıyla birlikte emekli vatandaşlar ara zam araştırmalarına başladı. Zam öncesinde 8.500 TL olan asgari ücret, yüzde 34 oranında zamlanarak 11 bin 402 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak zam emeklilerin gündeminde yer alıyor. Peki emekli maaşı ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

ENFLASYONUN 2 KATI ZAMLANDI

Türkiye'de yer alan asgari ücretlileri sevindiren müjdeli haber geldi. 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret zammı açıklandı. Zam öncesinde 8 bin 500 TL olan asgari ücret, yüzde 34 oranında zamlanarak 11 bin 402 TL'ye kadar yükseliş sağladı. Asgari ücrette yapılan zam sonrasında konuya dair açıklamalar geldi.

Emekli vatandaşların gündeminde yer alan ara zam hakkında meraklı araştırmalar başladı. Asgari ücret zammına dair Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram açıklamalarında ara zam hakkında konuştu.

Geçtiğimiz sene içerisinde ara zamma göre yüzde 107'lik bir artış olduğunu belirtti. Yılın ilk 5 ayı için açıklanan enflasyonun yüzde 15 seviyesinde, haziran ayının da hesaba katılmasıyla birlikte yüzde 17 seviyelerine gelmesi bekleniyor. Asgari ücrette yapılan yüzde 34'lük zammın normalde olanın 2 katı olduğuna değindi.

62fa0c76c8c37301dcc70650.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

En düşük emekli maaşında beklenen zam miktarı ise kısa bir süre önce açıklandı. 2023 yılı ile birlikte 5 bin 500 TL olarak paylaşılan en düşük emekli maaşı, yükselen enflasyon karşısında yılın ilk yarısında 7 bin 500 TL'ye yükseltilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan zam ise tüm emeklileri etkilemedi. Düzenlemede 7 bin 600 TL maaş alan emekliye herhangi bir zam yapılmadı. Emeklilerde kademeli bir maaş artışı gündemde yer alıyor.

d6iejawwaaejxol-op5c.jpg

EMEKLİ MAAŞINDA ARA ZAM TAHMİNİ

Yılın ilk yarısında yapılan en düşük emekli maaş zammı ile birlikte ara zam için belirtilen tarihe gelindi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasıyla birlikte enflasyona göre artış bekleniyor. En düşük emekli maaşının, en fazla 10 bin TL olması bekleniyor.

Muhammet Bayram'ın açıklamalarına göre, "Şunu unutmamak gerekir ki bu bir taban ücrettir. Diğer emeklilere de önceki dönemde olduğu gibi enflasyonun iki katı şeklinde yüzde 34’ler seviyesinde bir artış yapılabileceğini öngörüyorum.” ifadelerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN