Emeklilik yaşı düşüyor! Beklenen müjde sonunda geldi: Primlerin yüzde 30'unu devlet ödeyecek

Emeklilik yaşı düşüyor! Beklenen müjde sonunda geldi: Primlerin yüzde 30'unu devlet ödeyecek

Son dakika haberi... Emeklilikle ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasette tansiyon yükselirken AK Parti'den peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emekliye müjdeyi verdi. Emeklilikte prime takılanlar yaşadı. Primlerin yüzde 30'unu devlet ödeyecek! Detaylar tek tek belli oldu. İşte EPT'da prim formülü...

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte AK Parti cephesinde hareketlilik başladı. Cumhur İttifakı'nın adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir duyuruda bulundu. Emeklilikte prime takılanları sevince boğacak haber geldi. Sonunda sesleri duyuldu. Emeklilik yaşı düşüyor. Primlerin yüzde 30'unu devlet kendi eliyle ödeyecek. Milyonlarca emeklilik hayali kuran kişiyi sevince boğacak bir formül geldi.

hghgghhggh-2.jpg

14 Mayıs'taki muazzam seçimlere yalnızca 32 gün kala, Cumhur İttifakı'nın adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilik sistemiyle ilgili yeni reformları duyurmak üzere AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda bulundu.

YENİ EMEKLİLİK REFORMU YAKLAŞIYOR

Emeklilikte yaş engeli sorunun çözümü sonrasında, Bağ-Kur'lu çalışanların 9.000 prim günü emeklilik koşulunun, SGK'lılar gibi 7.200 güne indirilmesi amacıyla girişimler başlatılmıştı. Dün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir emeklilik reformunun müjdesini verdi. Böylece Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi uygulamaya konulacak. Kadınlarda annelik ve çocuk sayısı gibi kriterler, emeklilik yaşını öne alacak.

fggfgf-56.jpg

KADINLAR İÇİN EMEKLİLİK YAŞI AZALIYOR

Aile Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde, ev hanımlarının isteğe bağlı olarak ödeyecekleri primlerin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağı ifade edildi. Şimdiki durumda, SGK'lı kadınların emekli olabilmesi için prim gün sayısının 7.200 ve yaşın ise 58 olması gerekmekte. Bağ-Kur'lu kadınlar da 58 yaşında emekli olabiliyor. Fakat seçim beyannamesinde, kadınlarda annelik ve çocuk sayısına göre emeklilik yaşının düşürüleceği belirtildi.

hjhjhj-50.jpg

BAĞ-KUR'LU İÇİN PRİM DENKLEŞTİRMESİ

Ayrıca, küçük esnaflar için Bağ-Kur prim günü düzenlemesine yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmaları başlatıldı. Böylelikle 4A ile 4B arasındaki prim farkı ortadan kalkıyor. 9 bin gün prim koşulu 7.200'e indiriliyor. Bağ-Kur'lulara da, SGK'lılar gibi emekli olma imkanı sağlanıyor. Bağ-Kur kapsamındaki vatandaşların 5 yıl erken emekli olmasına fırsat tanıyacak düzenlemenin 2008 yılı sonrasını içereceği öne sürüldü. Emeklilik statüsünü SGK'ya dönüştürmek için gereken 1.261 gün şartının ise prim denkleştirmesi nedeniyle kaldırılacağı dile getiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN