Emekliye sevindiren haber: Taban aylığa zam yolda! Sürpriz gelişmeyi canlı yayında açıkladılar

Emekliye sevindiren haber: Taban aylığa zam yolda! Sürpriz gelişmeyi canlı yayında açıkladılar

2024 zam oranından memnun olmayan emekliler, ilave zam için gözlerini hükümete çevirdi. Son durumu canlı yayında değerlendiren uzmanlar, taban aylığına zam sinyali verdi. İşte detaylar...

Merkez Bankası, şubat ayında gıda ve hizmet gruplarında aylık bazda fiyat artışlarının belirgin olduğunu belirterek, hizmet enflasyonunun ocak ayına kıyasla önemli ölçüde zayıflasa da hâlâ yüksek seyrettiğini rapor etti.

Emekli maaşlarına 2024 Ocak ayında yapılan enflasyon ve refah payı artışlarının yansıtıldığı bilgisiyle, milyonlarca emekliye düzenli ödemeler devam ediyor. 2024 Temmuz ayında emekli maaşına ikinci zam yapılması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞINA YENİ ZAM YAPILACAK MI?

Ahaber'de yer alan habere göre, İletişim Bilimci Prof. Dr. Zakir Avşar, Türkiye'nin sosyal bir devlet olduğunu ve bu nedenle tüm vatandaşların enflasyon etkisi altında ezilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, vatandaşların ekonomik olarak daha rahat bir ortamda olmaları için gelir seviyelerinin artırılması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Zakir Avşar ayrıca, küresel bir krizin etkileriyle karşı karşıya olunduğunu ve pandemiden çıkıldıktan sonra çevredeki savaşlar gibi yeni zorluklarla mücadele edildiğini ifade etti. Muhalefetin verdiği rakamların tatmin edici olmayabileceğini ve hükümetin mevcut duruşunun doğru olduğunu savundu.

EMEKLİ MAAŞINA ARA ZAM YAPILIR MI 2024?

Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Duman, 2023 yılının son çeyreğinde 2024 için ikinci bir zammın yapılmayacağının duyurulduğunu hatırlatarak, pandemi sürecinde dünya genelinde ve Türkiye'de yaşanan enflasyonist ortamın son iki yılda ara dönem zamlarıyla işçilere yansıtıldığını belirtti.

2024 içinde enflasyonist ortam devam eder ve kontrol altına alınamazsa, işçilere temmuz ayında sürpriz bir zam gelebileceğini ifade etti.

Ali Duman, emeklilerin zaten olağan artışlarını aldıklarını ancak temmuz ayında zam olup olmayacağına dair beklentilerin olduğunu dile getirdi. Fakat bu durumun enflasyonun seviyesine bağlı olduğunu ve emekli maaşlarının asgari ücretler gibi enflasyona doğrudan etki eden önemli artışlar olduğunu belirtti.

EMEKLİ TABAN AYLIĞINA ZAM YAPILACAK MI?

Enflasyonun yüzde 21'e çıkması durumunda, devlet memurlarının toplu sözleşmeden kaynaklı olarak yüzde 5 daha fazla alırken, enflasyonun yüzde 15'in üzerinde olan kısmının SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine fark olarak yansıyacağını açıkladı.

Ali Duman, enflasyonun yüzde 21'e ulaşması halinde emekli maaşlarının 12 bin TL olup olmayacağına dair sorulan soruların ise TBMM'nin vereceği karara bağlı olduğunu vurguladı. Maaş zamlarının gerçek aylığa bağlı olduğunu ve 10 bin TL'ye tamamlanan maaşlarda taban aylığa zam yapılacağını ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN