En düşük emekli maaşı için o rakam ilk kez telaffuz edildi! Bu miktardan aşağısı kabul edilmeyecek

En düşük emekli maaşı için o rakam ilk kez telaffuz edildi! Bu miktardan aşağısı kabul edilmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşına ara zam için, "Çalışmalarımız sürüyor" demesinin ardından. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli maaşı için alt limiti açıkladı. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşına zam gelecek mi? İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin ara zam beklentileriyle ilgili son durumu değerlendirdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Memurlara temmuz ayından geçerli olmak üzere 8 bin 77 lira seyyanen zam verildiğini anımsatan Kazım Ergün, şunları söyledi:

"Ekim ayında yapılması beklenen düzenleme ile emekliye de memurlar gibi 8 bin 77 liralık seyyanen zam verilmeli. Ayrıca emeklinin taban aylığı olan 7 bin 500 lira yetersiz kaldı. En düşük emekli aylığı da 15 bin liraya çıkarılmalı. Emekli, dul ve yetimlerimiz her geçen gün ağırlaşan ekonomik şartlar altında adeta nefes alamaz hale gelmiştir.

EMEKLİ MAAŞINA ARA ZAM YAPILACAK MI?

Emeklilerimizin serzenişlerinin farkında olan sayın Cumhurbaşkanımız birkaç gün önce, ekimde Meclis açılır açılmaz bu konuda gerekenin yapılacağını; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan, gereken talimatı Cumhurbaşkanımızdan aldıklarını ve ekim ayında gerekenin yapılacağını; Sayın Binali Yıldırım, Meclis açılır açılmaz 7 bin 500 lira alanlar başta olmak üzere bütün emeklilerle ilgili ciddi bir çalışma, iyileştirme yapılacağını söylemişlerdir.

"EMEKLİLER, GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR"

Tabii ki bu açıklamalar emekli topluluğumuzda büyük bir beklenti oluşturmuştur ancak her geçen gün emeklilerimizin kayıplarının telafisi daha da zorlaşmaktadır. Alım gücümüz giderek erimekte, bir emekli aylığı, bir aylık ev kirasının yarısını bile ödeyemez hale gelmektedir.

Sağlık harcamalarına yetişemez hale gelen emekli, dul ve yetimlerimiz artık sağlıklı beslenme sorunları da yaşamaktadır. Art arda gelen zamlar emeklinin soluğunu kesmiştir. Acil tedbirlerin alınması artık kaçınılmaz olmuştur."

ZAM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşına ara zamla ilgili olarak, "Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil" ifadelerini kullanmıştı

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN