En düşük emekli maaşında zam üstüne zam! Bakan Bilgin'den yeni zam açıklaması: Emekli maaşına refah payı geliyor...

En düşük emekli maaşında zam üstüne zam! Bakan Bilgin'den yeni zam açıklaması: Emekli maaşına refah payı geliyor...

2023 yılı ile birlikte emekli vatandaşlara dair birçok gelişme yaşanmaya devam ediliyor. Seçim öncesinde yapılan yenilikler ile birlikte EYT düzenlemesi ve en düşük emekli maaş güncellemesi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şimdi de refah payını gündeme getirdi. Maaş alamayan EYT'li vatandaşlara ise müjdeli haberi paylaştı. İşte tüm detaylar...

1 MİLYON EYT'Lİ MAAŞINI ALDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli vatandaşlara yeni müjdeyi paylaştı. Geçtiğimiz gün Habertürk canlı yayınına konuk olan Bakan Bilgin emeklilere dair ve EYT'li vatandaşlara dair müjdelerde bulundu. Kısa bir süre önce 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşına yeni bir zam duyurusu yaptı.

En düşük emekli maaşında refah payı ödemesi yapılacağının bilgisini paylaştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte halen maaşlarını alamayan vatandaşlara da seslendi.

EYT kapsamında deprem bölgesinden başvuru yapanlara öncelik verildiğini ve ilk uygulamaların orada yapıldığını açıkladı. EYT düzenlemesinden itibaren 1 milyon EYT'linin maaşlarını aldığını belirterek almayanların kayıp yaşamayacağını belirtti. İşlemlerin prim gün sayılarını doldurma sayılarına ve hak etme günlerine göre yapıldığının bilgisini paylaştı.

tdyjfrth.jpg

MAAŞ ALAMAYAN EYT'LİLERE SESLENDİ

EYT öncesinde aylık olarak yaklaşık 30 bin vatandaşa emeklilik bağlandığını belirten Bakan Bilgin bu rakamı 120-130 bine çıkardıklarını açıkladı. SGK personelleri tarafından yapılan hazırlıklar ile birlikte TBMM'nin de jest yaptığını açıkladı.

Yeni kanunda mağduriyetin yer almadığını belirten bakan 1 gün sonra girmişseniz 1 günlük bir haksızlığın yapılmadığına da dikkat çekti. Maaşların sırası geldiğinde EYT'li vatandaşların hesabına yatacağı bilgisini de paylaştı.

6187076345d2a0669846a693.webp

EMEKLİ VATANDAŞLARDA REFAH PAYI ZAMMI

En düşük emekli maaş güncellemesi ile ilgili gelişmeler değinen Bakan Bilgin detayları paylaştı. 6 ayda bir çalışanların maaşlarına dair düzenlemeler yaptıklarını duyurdu. Temmuz ayı ile birlikte yeni bir düzenleme yapılacağının altı çizilmişti.

En düşük emeklim maaşı alan 9 milyon emeklinin bulunduğunu belirterek toplamda ise 15 milyon emekli vatandaşın olduğunu ifade etti. En düşük emekli maaşı alan vatandaşlara ise refah payını nverileceğini söyledi. Asgari ücret tutarının ise temmuz ayı ile birlikte 12 bin TL ile 12 bin 500 TL arasında olması yönünde beklentilerini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN