En kalitelisi Denizli’den çıkıyor ama eken zarara uğruyor! Herkes ekmekten vazgeçti, tarlalar bozuldu

En kalitelisi Denizli’den çıkıyor ama eken zarara uğruyor! Herkes ekmekten vazgeçti, tarlalar bozuldu

Denizli'de hem yemeklerde hem de tıbbi olarak kullanılan o ürün üreticinin yüzünü güldürmedi. En kalitelisi Denizli topraklarından çıkıyor dünyanın dört bir yanına ulaşıyor. Üretici ekmekten vazgeçiyor tarlalar tek tek bozuluyor.

Dünyanın en büyük kekik üreticisi olarak bilinen Denizli'de çiftçi bu yıl zarar ediyor. Denizli'de çiftçinin ürettiği kekik elimde kalırken üretici de kekik yerine başka ürünleri toprakla buluşturmaya başladı. Tarlaları tek tek bozan üreticiler farklı ürünlere yöneliyor.

KEKİK TARLALARI BOZULDU

Dünyanın en büyük kekik üreticisi olarak bilinen Denizli'de çiftçinin ürettiği kekik elinde kalınca üreticilerde başka ürünler ekmeye başladı. Geçtiğimiz yıl 13 ile 15 TL arasında bir fiyatla satışa çıkarılan ürünler bu yıl üreticinin cebini zararı uğrattı.

kekik-uretimi.jpg

Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, "Pamukkale İlçesi Gözler bölgesinde, Buldan, Güney ‘de bazı ekimi olan üreticiler tarlasını bozarak tütüne yönelmeye başlayanlar var. Kekik üreticisi bu yıl ürününü 12 TL ila 15 TL arasında satabildi. Maliyet rakamları altında olunca üretici, üretimden soğudu" sözlerine dile getirdi.

kekik-aa.jpg

KEKİK NEDİR, HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

Nane ailesine ait olan kekik, Latince (Lamiaceae) ait olan Thymus cinsinin çeşitli türlerini içeren aromatik bir bitki türü olarak bilinmektedir. Kekin başlıca kullanım alanları şu şekildedir:

Yemeklerde: Kekik, et, balık, sebze ve salata gibi birçok yemekte kullanılır. Özellikle Akdeniz mutfağında önemli bir yere sahiptir,

Çay olarak: Kekik çayı, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı gibi semptomları hafifletmek için kullanılabilir,

Yağ olarak: Kekik yağı, antiseptik ve anti-enflamatuar özellikleri ile bilinir. Cilt problemlerinde, kas ağrılarında ve böcek ısırıklarında kullanılabilir,

Aromaterapide: Kekik yağı, sakinleştirici ve stresi azaltıcı etkisi ile aromaterapide kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN