Enes Kara'nın annesi konuştu: Siyasi malzeme konusu edildik

Enes Kara'nın annesi konuştu: Siyasi malzeme konusu edildik

Ailesinin baskısıyla cemaat yurdunda kaldığı için intihar eden Enes Kara'nın ölümü Türkiye'yi yasa boğarken tıp fakültesi öğrencisinin annesi Hatice Kara, oğullarının vefatı üzerinden kamuoyu algısı yaratılmaya çalışıldığını ileri sürerek, ''Evladını kaybetmiş acılı bir aile nazarıyla muamele görmemiz icap ederken, siyasi malzeme konusu edildik" dedi.

Elazığ'da ailesinin baskısıyla cemaat yurdunda kaldığı gerekçesiyle intihar eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara'nın ölümüne ilişkin annesi Hatice Kara ile Avukat Ömer Ceylan açıklama yaptı. Hatice Kara, yazılı açıklamasında, oğlu üzerinden kamuoyu algısı yürütülmeye çalışıldığını savundu.

''SİYASİ MALZEME KONUSU EDİLDİK''

Oğullarının acısını yaşayamadan çeşitli saldırılara maruz kaldıklarını aktaran Kara, "Yobazlık ve gericilikle itham edildik. İnsaf sınırları aşılarak, katil olarak dahi itham edildik. Evladını kaybetmiş acılı bir aile nazarıyla muamele görmemiz icap ederken, siyasi malzeme konusu edildik." ifadelerini kullandı.

'SİYASETE KONU ETMEYİ ETİK BULMADIM'

Öte yandan Halk TV'den Fikret Bila'nın “Olay cemaat evinde geçtiği için oy kaygısıyla yeterli tepki vermediğiniz eleştirisi var. Ne diyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ''Çok acı, çok üzücü, yürek parçalayan bir olayı hemen sıcağı sıcağına siyasete konu etmeyi etik bulmadım.'' yanıtını vermişti.

avu.jpg

'PRİM ELDE ETMEYE ÇALIŞANLARA MÜSAADE EDİLMEYECEK'

Ailenin avukatı Ömer Faruk Ceylan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Enes Kara'nın yaşadığı bunalım neticesinde intihar ettiğini ileri sürdü.

Olayın her yönüyle tetkik edileceğini aktaran Ceylan, "Enes Kara'yı alet ederek prim elde etmeye çalışanlara müsaade edilmeyecek. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından gerekli hukuki süreç takip edilecek." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (44)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
44 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN