Erdoğan'dan Zelenskiy'e başsağlığı... 'Ateşkes için çaba gösteriyoruz'

Erdoğan'dan Zelenskiy'e başsağlığı... 'Ateşkes için çaba gösteriyoruz'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki son durum hakkında bilgi aldı. Görüşmenin ardından Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Ukrayna halkı verilen desteği asla unutmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zelenskiy'le görüştüğü ve görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındığı bildirildi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya’nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

"ATEŞKES İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna’nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

ZELENSKİY'DEN TEŞEKKÜR

Vladimir Zelenskiy de görüşmenin ardından Twitter'dan teşekkür mesajı paylaştı. Zelenskiy, "Ukrayna halkı verilen desteği asla unutmayacak" dedi. Zelenskiy, Rus gemilerine boğazlardan geçişte uygulanacak bir yasağın da Ukrayna için önemli olacağını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN