Erdoğan'ın deprem bölgesindeki 'imar affı' açıklamaları gündem oldu: 'İmar barışıyla Maraşlıların sorununu çözdük'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünyanın en büyük felaketlerinden biri" tanımladığı Kahramanmaraş merkezli iki deprem 24 bin 617 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olurken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 74 bin vatandaşımızın enkaz altında kurtarılmayı beklediğini öne sürdü. Bölgede arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afet bölgesinde yıllar önce yaptığı 'imar affı' müjdeleri sosyal medyada gündem oldu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili yerle bir ederek bölgeyi adeta savaş alanına çevirdi. Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamalar sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünyanın en büyük felaketlerinden biri" tanımladığı Kahramanmaraş merkezli iki deprem, 24 bin 617 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 80 bin 278 vatandaşımızın ise yaralanmasına neden oldu.

32 bin 71 arama kurtarma ekibi afet bölgesinde arma-kurtarma çalışmalarına hız kesmeden devam ederken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 74 bin vatandaşın enkaz altında kurtarılmayı beklediğini öne sürdü.

24 bin 617 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremde binlerce bina yerle bir olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afet bölgesinde yıllar önce yaptığı 'imar affı' müjdeleri sosyal medyada gündem oldu.

Erdoğan'ın İmar Barışı Yasası'nı anlatırken şu ifadeleri kullandığı görüldü:

İmar barışıyla 144 bin 556 Maraşlı vatandaşımızın sorununu çözdük.

Malatya, imar barışıyla Malatya'da 88 bin 577 vatandaşımızın sıkıntısını çözdük.

Hatay, imar barışıyla toplam 205 bin Hataylı vatandaşımızın sorununu çözdük.

İMAR BARIŞI NEDİR?

İmar barışı, her türlü denetimden uzak şekilde yapılmış, ruhsata ve imara aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilmesi ile devlet ve kaçak yapı sahibi vatandaş arasında uzlaşma anlamına geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN