Erkan Baş'tan 'Gökhan Zan' açıklaması: 'Kazanamazsam geleceğimi düşünmem gerekir' dedi

Erkan Baş'tan 'Gökhan Zan' açıklaması: 'Kazanamazsam geleceğimi düşünmem gerekir' dedi

Türkiye İşçi Partisi, gündeme gelen bazı iddialar üzerine Gökhan Zan'ın adaylığını Hatay'da geri çekti. Yaşananların bir 'kumpas' olduğunu iddia eden Zan'ın açıklamalarına dair Erkan Baş, "'Kazanamazsam geleceğimi düşünmem gerekir' gibi ifadeleri arkadaşlarımıza söyledi. Bundan sonrası bizim sorumluluğumuz değil, mahkemeler karar verecek" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala siyasette yaşanan dikkat çekici gelişmelerden biri de, TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylığının iptal edilmesi oldu. Partiden yapılan açıklamada, "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" ifadelerine yer verildi.

SES KAYITLARI VE "KUMPAS" İDDİASI

Zan'a yönelik iddialar arasında, başka siyasi partilerle yapılan 'pazarlık' görüşmelerine dair ses kayıtlarının olduğu belirtildi. Kendisine kumpas kurulduğunu savunan Zan, şikayetçi olarak seçimde çekilmeyeceğini duyurdu.

ERKAN BAŞ'TAN ZAN'A İSPAT ÇAĞRISI

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yaşananlar hakkında, "Gökhan Zan kendisine kumpas kurulduğunu iddia ediyorsa bunu ispatlayacak. Başka bir şey varsa bu açığa çıkacak" şeklinde konuştu. Baş, siyasetin temiz ve şeffaf olması gerektiğini vurgulayarak, TİP'in leke kabul etmeyeceğini ve gerektiğinde cezayı kendisinin keseceğini ifade etti.

'KENDİ GELECEĞİMİ DÜŞÜNMEM GEREKİR'

Erkan Baş, "Parti Meclisi üyelerimiz başından beri oradalar. Arkadaşlarımız yaptığı görüşmelerden edindikleri izlenimi bizimle paylaştılar. Sonunda bir Parti Meclisi toplantısında durumu bütün şeffaflığıyla arkadaşlarımızla paylaştık ve en doğrusunun bu olduğuna kanaat ettik.

Teknik ayrıntısına çok vakıf değilim. Bu kriminal inceleme sonucunda ortaya çıkacak ama 'deep fake' dedikleri bir uygulamayla yapıldığını söylüyor ama kimi konuşmalarda da “Ben bu seçimi kazanamazsam da kendi geleceğimi düşünmem gerekir” gibi birtakım ifadeleri de bizim arkadaşlarımıza söylüyor" ifadelerini kullandı.

'HATAY'DA SEÇİM MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR'

Erkan Baş, Hatay'da seçim mücadelesinin devam ettiğini ve TİP'in Defne, Samandağ, Arsuz, Antakya gibi ilçelerde iddialı olduğunu belirtti. Partinin, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde güçlü bir temsille yer alması gerektiğini ifade ederek, Hatay halkına verilen sözün devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN