Erkan Baş'tan İmamoğlu'na destek ziyareti: Sonuna kadar yanınızdayız

Erkan Baş'tan İmamoğlu'na destek ziyareti: Sonuna kadar yanınızdayız

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, mahkemece hapis ve siyasi yasak cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Ortada ciddi bir hukuksuzluğun olduğunu kaydeden Erkan Baş, , "Bu kararın, aynı zamanda bize karşı da alınmış bir karar olduğunu değerlendiriyoruz. Sonuna kadar yanınızda olacağız. Ne yaparsanız, biz de oradayız. O çizgide duracağız" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılan Ekrem İmamoğlu'na destek ziyaretleri sürüyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, mahkemece hapis ve siyasi yasak cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu.

İmamoğlu’na 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerden bu yana destek verdiklerini söyleyen Baş, "Bu kararın, aynı zamanda bize karşı da alınmış bir karar olduğunu değerlendiriyoruz. Sonuna kadar yanınızda olacağız. Ne yaparsanız, biz de oradayız. O çizgide duracağız" ifadelerini kullandı.

'BUNA KARŞI SESSİZ KALMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Külliyen bir hukuksuzluğun ortada olduğunu kaydeden Baş, şunları söyledi:

Temelde, tüm ülke açısından, tüm yurttaşlar açısından esas mesele, insanlığın en temel hakkı olan seçme ve seçilme hakkını gasp etmeye yönelik deneme alanına çevirdiler İBB’yi. Seçimi iptal ediyor, yetmiyor. Şimdi yargıyı devreye sokuyor, yetmiyor. Buna karşı sessiz kalmak mümkün değil. Kuşkusuz bir son değil bu. Yeni bir dönemin belki de başlangıcı. Bu denemelerin hepsine hep birlikte yanıt vereceğiz. Kuşkusuz şahsınızı hedef alan kısmı var, CHP’yi hedef alan kısmı var, Altılı Masa’yı hedef alan kısmı var. Hepsi ayrı ayrı değerlendirilir ama toplamda, bu iktidara teslim olmayan, muhalefet kesiminde bulunan tüm yurttaşları karşısına alan bir karar. Bu kararın, aynı zamanda bize karşı da alınmış bir karar olduğunu değerlendiriyoruz. Sonuna kadar yanınızda olacağız. Ne yaparsanız biz de oradayız. O çizgide duracağız.”

Erkan Baş'a verdiği desteğinden dolayı teşekkürlerin ileten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu:

Hem Türkiye demokrasisi adına hem de Türkiye’nin yaşadığı hukuksuzluklar sürecine dair değerli cümlelerinizi sürekli dinliyorum. Meclis çatısı altında birçok partinin temsilinin mümkün olmasını savunanlardanım. Ama bugünün Meclis’inde de gerçekten hem partiniz adına hem şahsınız adına benim için önemli olan, evrensel değerler üzerinden, toplumsal ihtiyaçlar üzerinden ortaya koyduğunu tavır. Bu süreçte de bize dönük desteğiniz için teşekkür ederim. Ziyaretiniz için de teşekkür ederim”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN