Eşini de alıp Düzce’de köy hayatı kurdu! 20 yıllık işini bıraktı, 2 taneyle başladı 12’ye yükseldi! Gören bizde geleceğiz diyor

Eşini de alıp Düzce’de köy hayatı kurdu! 20 yıllık işini bıraktı, 2 taneyle başladı 12’ye yükseldi! Gören bizde geleceğiz diyor

İstanbul'un stres ve kaosundan bakıp usanan Nuray Onsekiz, aradığı hayatı Düzce'de buldu. 20 yıllık işini bıraktı eşini de çocuğunu da alıp Düzce'de kendine köy hayatı kurdu. Tüm sorumluluğu üstlendiği işe iki tane ile başlayıp 12'ye yükseltti, görenler köyde bize de yer var mı diye sormaya başladı.

Evliliği nedeniyle Çilimli ilçesi Kuşoğlu köyünden ayrılarak İstanbul'a 28 kadın kuaförlüğü yapan Onsekiz, emekliliği gelince büyük şehrin stresinden kaçarak çok sevdiği doğada vakit geçirmek için köye göçtü. 2 tane ile başladı büyükbaş hayvancılığa 12 tane ile devam eden Nuray Onsekiz, hayatıyla herkesi imrendirdi.

TÜM AİLESİYLE KÖYE GÖÇTÜ

Makine mühendisi eşi ve iki oğluyla yaklaşık 8 yıl önce köye yerleşen Onsekiz, kocasının iş hayatı ve çocukların eğitimi nedeniyle tüm işleri de kendisi üstlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gebe düve desteği ile birlikte iki inekle başladığı besiciliği büyüterek hayvan sayısını 12'ye kadar yükseltti.

nuray-onsekiz.jpg

Hem süt hem de et üretimi yaptığı işinde arpa ve yonca yetiştiriciliği için bakanlıktan tohum desteği alan Onsekiz, tarımsal desteklerle birlikte kurduğu serada yetiştirdiği sebzeleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

DESTEKLERLE İŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Uzun süredir hayali olan çiftlik kurma sürecinde yaşadığı olumsuzlukları paylaşan Onsekiz, yaşadıklarının kendisini güçlendirdiğini aktardı. Eşinin çalışması ve çocuklarının da eğitim hayatı nedeniyle tüm işleri tek başına yürütmek zorunda kaldığının altını çizen Nuray Onsekiz, "7,5 yıldır verdiğim mücadele sonunda hayvanlarımla ve doğa ile çok mutluyum" dedi.

duzce-nuray.jpg

20 YIL KUAFÖRLÜK YAPTI

Çıraklık dönemi haricinde usta öğretici olarak 20 yıl boyunca bayan kuaförlüğü yaptığını ifade eden Nuray Onsekiz, doğa ve çiftliğin kendisine cazip geldiğini belirterek mesleğinden emekli olduktan sonra bütün enerjisini köye harcadığını söyledi.

Tarım Orman Bakanlığı bünyesinde yapılan desteklerden yararlandığını dile getiren Onsekiz, "Ya hibe olarak ya da yüzde 25 desteklemeler aldım. Destekler bizi rahatlatıyor. Bütün masrafları biz yaparsak ek külfetler oluyor. Hayvan kredisi çekiyoruz, tohum destekleri alıyoruz. Bu konuda çok şanslıyız" sözlerini aktardı.

nuray-onsekiz-duzce.jpg

HERKES KÖYE YERLEŞECEK

Bölgedeki çiftçilere üretimi bırakmamaları tavsiyesinde bulunan Onsekiz, iklim şartlarının Günden güne olumsuzlaştığının altını çizerek şehirlerde yaşamanın kaos haline geldiğini vurguladı. Onsekiz, "Herkes bu gidişle köyüne dönecek. Ben bu işe başladığımda arkadaşlarım ve akrabalarım 'Bu işi yapamaz, çeker gider.' dedi ama gördüler ki ben yılmadım, azimliyim ve gayet başarılı şekilde devam ediyorum. Bunu gören arkadaşlarım bu kez, 'Nuray sizin oralarda yer var mı? Biz de gelmek istiyoruz' demeye başladı.” sözlerini ifade etti.

Kendi çalışma tarzının birçok kişiye örnek olduğunu ifade eden Onsekiz, herkesin yüreğinde köye dönmek ve çiftçilik yapmak olduğunu da söyledi. Gelecekte insanların daha çok tarıma yönleneceğini ifade eden Onsekiz, zor olduğunu belirterek mücadele gerektiren bu işin mutluluğu da getirdiğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN