Eski Bakan Güldal Akşit son yolculuğuna uğurlandı

Dün hayatını kaybeden eski Turizm Bakanı ve Devlet Bakanı Güldal Akşit, TBMM’de ve Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenlerinin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi görürken, 61 yaşında vefat eden eski Turizm Bakanı ve Devlet Bakanı Güldal Akşit için bugün TBMM'de ve Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

İKİ TÖRENE DE BİRÇOK SİYASİ KATILDI

TBMM Şeref Kapısı önünde düzenlenen törene; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, eski Meclis Başkanları, eski bakanlar ile eski ve yeni milletvekilleri katıldı.

Akşit için Kocatepe Camisi'nde de cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara Valisi Vasip Şahin, eski bakanlar ve milletvekilleri katıldı.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Cenaze namazının ardından Akşit'in Türk bayrağına sarılı tabutu başında kısa bir konuşma yapan TBMM Başkanı Şentop, uzun yıllar birlikte görev yaptığı Akşit'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Güldal Akşit, törenlerin ardından; Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

GÜLDAL AKŞİT KİMDİR?

Güldal Akşit, 1960’ta Malatya’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. 22. ve 23. dönem İstanbul Milletvekili olan Akşit, 58’inci hükümette Turizm Bakanı, 59’uncu hükümette önce Turizm Bakanı, daha sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yapan Akşit, 9 Nisan 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı’na seçildi. 12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevi yaptı.

Akşit, 8 Temmuz 2011 ile 14 Ekim 2014 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptı. Akşit, vefatına kadar AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı yapıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN