Eski eşini öldüren sanıktan skandal sözler: Namus ne zamandan beri kadın cinayeti olmuş?

Eski eşini öldüren sanıktan skandal sözler: Namus ne zamandan beri kadın cinayeti olmuş?

Eski eşi Pelin Ceylan’ı tabancayla katleden ve ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Mehmet Eroğlu savunmasında, "Bundan 10 sene önce kadın cinayeti mi vardı? Namus ne zamandan beri kadın cinayeti olmuş?" dedi. Eroğlu, "Olay esnasında bana silah doğrulttular ama ben o adamı vurmadım. Maksadım insan öldürmek olsa onları da öldürürdüm." ifadelerini kullandı.

Ankara’da eski eşi Pelin Ceylan’ı (47) tabancayla katleden Mehmet Eroğlu’nun yargılandığı davada Eroğlu'nun (56), ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Eroğlu savunmasında, "Bundan 10 sene önce kadın cinayeti mi vardı? Namus ne zamandan beri kadın cinayeti olmuş?" diye konuştu.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Eroğlu ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapması için sanık Eroğlu'ya söz verdi.

"'ÇOCUKLARIMA BİR ŞEY OLURSA SİZİ ÖLDÜRÜRÜM' DİYE AVUKATI TEHDİT ETTİM"

Çocuklarının annelerine velayetinin verilmesinin yanlış olduğunu savunan Eroğlu, "Olay yaşanmadan önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını aradım ve 'çocuklarıma bir şey olursa sizi öldürürüm' diye avukatı tehdit ettim. Ancak çocuklarım o kadında kalmaya devam etti." diye konuştu.

"MAKSADIM İNSAN ÖLDÜRMEK OLSA ONLARI DA ÖLDÜRÜRDÜM"

"Namus, ne zamandan beri kadın cinayeti olmuş" ifadelerini kullanan Eroğlu, "Olay esnasında bana silah doğrulttular ama ben o adamı vurmadım. Maksadım insan öldürmek olsa onları da öldürürdüm." şeklinde savunma yaptı.

Son sözü sorulan Eroğlu, mahkemenin kararına saygı duyduğunu belirtti.

Avukatların beyanının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı "eski eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 1 yıl 1 ay hapse çarptırdı. Kararla birlikte sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Mahkeme, kararında sanığa herhangi bir takdiri indirim uygulamadı.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Ceylan ile Eroğlu'nun olaydan 2 yıl önce anlaşmalı boşandığı, reşit olmayan çocukların velayetinin anneye verildiği belirtiliyordu.

Çok sayıda sabıka kaydı bulunan ve cezaevinden 28 Şubat 2022'de denetimli serbestlikle tahliye edilen Eroğlu'nun, Ceylan'ı birçok kez tehdit ettiği aktarılan iddianamede, Ceylan'ın yaptığı başvuru üzerine Eroğlu hakkında uzaklaştırma kararı çıkarıldığı, ayrıca kadının isminin ve soy isminin mahkeme kararıyla Pelin Ceylan olarak değiştirildiği kaydediliyordu.

İddianamede, Eroğlu'nun Ceylan'a maket bıçağıyla saldırdığı, daha sonra da silahla iki kez ateş ettiği bilgisine yer verilerek, Ceylan'ın olaydan 12 gün sonra hastanede hayatını kaybettiği bildiriliyordu.

Sanık Mehmet Eroğlu'nun, "eski eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 2 yıla kadar hapsi talep ediliyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN