Eski nişanlısının yüzüne kimyasal atmıştı! Mahkemeden emsal karar

Eski nişanlısının yüzüne kimyasal atmıştı! Mahkemeden emsal karar

Konya'da eski nişanlısı Merve Küçüktekin'e "su sayacına bakacağız" diyerek kapıyı açtıktan sonra yüzüne ve vücuduna kimyasal madde fırlatan Sabit Türk'e verilen 15 yıl hapis cezası az bulundu. Dava yerel mahkemede yeniden görülecek. Karar, kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlere karşı caydırıcı bir etkiye sahip olması bakımından önemli bir emsal teşkil ediyor.

Konya'da 19 Haziran 2022'de eski nişanlısı Merve Küçüktekin'e (28) kimyasal madde atan zanlı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, eski nişanlısına kimyasal madde fırlatan Sabit Türk'e verilen 15 yıl hapis cezasını, genç kadının avukatının itirazı üzerine az bularak Türk'ün yeniden yargılanmasına karar verdi.

Kararda şu ifadelere yer verildi

“Katılanın alınan tıbbi raporlara göre, basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek, yaşamsal tehlike doğuracak, yüzünde sabit bir ize neden olacak bir biçimde yaralandığı olayda, sanık hakkında orantılılık ilkesi gözetilerek, 13 yıldan 20 yıla hapis cezasını öngören TCK’nın 35’inci maddesi uyarınca, yaralanmanın niteliği, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığına göre makul seviyede ceza belirlenmesi yerine 15 yıl hapis cezası belirlenmek suretiyle eksik ceza tayini olduğu anlaşıldığından hükmün bozulmasına”

EMSAL OLACAK KARAR

Avukat Aycan Ceylan, Merve Küçüktekin'in tedavisinin devam ettiğini ve olay sebebiyle psikolojik durumunun da halen bozuk olduğunu belirterek mahkemenin hükmü bozduğunu, üst tura yaklaşılarak ceza verilmesi gerektiği görüşüyle, yargılamanın yeniden yapılması için dosyayı geri gönderdiğini bildirdi. Ceylan, bunun umut verici bir karar olduğunu vurguladı.

ttttt.jpg

Karar, kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlere karşı caydırıcı bir etkiye sahip olması bakımından önemli bir emsal teşkil edebilecek.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Şubat 2024 Raporu'na göre Şubat ayında 36 kadın cinayeti işlendi, 17 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN