Etini, kamp sandalyesini alan koşsun! İstanbul’da güzel havaları evde geçirmeyin: İşte İstanbul’un en iyi piknik alanları

Etini, kamp sandalyesini alan koşsun! İstanbul’da güzel havaları evde geçirmeyin: İşte İstanbul’un en iyi piknik alanları

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte herkes kendini dışarı atmaya başladı. Özellikle hafta sonunda güzel havayı değerlendirmek isteyen İstanbullulardan etini, kamp sandalyesini alan koşsun. İstanbul’un en iyi piknik alanları belli oldu. İşte, tüm haftanın yorgunluğunu atabileceğiniz İstanbul’daki o eşsiz piknik yerleri…

İstanbul’da hem şehrin kalabalığından uzaklaşmak hem de tüm haftanın yorgunluğunu atmak isteyenler için birbirinden güzel piknik alanları bulunuyor. Şehrin dört bir yanı yeşiliyle, doğasıyla, huzuruyla, kuş cıvıltılarıyla güzel havalarda sizi bekliyor. İşte, İstanbul’daki en iyi piknik alanları…

İSTANBUL’DAKİ EN İYİ PİKNİK ALANLARI

ANADOLU YAKASI

AYDOS ORMANI

aydos-ormani.jpg

Aydos Ormanı, Anadolu Yakası’nda yaşayıp da keyfine düşkün olan, piknik seven herkesin bayıldığı yerlerden biri. İstanbul’un en yüksek tepesi Aydos Tepesi’nin de bulunduğu bu yerde Adaları görmek mümkün. Orman içinde isterseniz koşabilir, spor yapabilir ya da piknik alanında lezzetli saatler geçirebilirsiniz.

Aydos Ormanı’na toplu taşımayla gitmek için Kadıköy Çemenzar durağından 19F numaralı otobüse binebilir, Kozyatağı Metro durağında inerek 16U kodlu otobüse aktarma yapabilirsiniz. Bu otobüsten de Çamlık durağında inerseniz yaklaşık 150-200 metre yürüyerek Aydos Ormanı'na ulaşabilirsiniz. Doğrudan 21U otobüsüne binip Çamlık durağına kadar da gidebilirsiniz.

CADDEBOSTAN SAHİLİ

caddebostan-sahili.jpg

Son yıllarda İstanbulluların en uğrak yerlerinden olan Caddebostan Sahili, şehrin ortasında doğa ile iç içe kalabileceğiniz bir yer. Buraya gidenler genelde kitap okumayı tercih ettikleri gibi kalabalık arkadaş ortamında oyun oynamak da oldukça eğlenceli oluyor. Ayrıca piknik sandalyelerinizi alarak gün boyu sahile karşı çay ve kahve keyfi de yapabilirsiniz.

BEYKOZ SAHİLİ

beykoz-sahili.jpg

Beykoz taraflarında doğayla iç içe bir mekan arayışınız varsa orası kesinlikle Beykoz Sahili olmalı. Mis gibi deniz kokusunu soluyabileceğiniz bu yerde yeşile doyarak uzun yürüyüşler de yapabilirsiniz. Ardından Beykoz Korusu’nu gezebilir, Beykoz Koru Sosyal Tesisleri’nde lezzetli bir mola verebilirsiniz.

AVRUPA YAKASI

BELGRAD ORMANI

belgrad-ormani.jpg

İstanbul’da piknik denince akla ilk gelen yer Belgrad Ormanı oluyor. Sabahın erken saatlerinde buraya giderek ormanlık alanda yürüyüş yapabilir ardından güzel bir alan bularak tüm gününüzü orada geçirebilirsiniz. Tabii piknik sepetinizi en sevdiğiniz yiyeceklerle doldurmayı, yanınıza kitabınızı ve sevdiklerinizi almayı ihmal etmemeniz gerekiyor.

İçinde Kömürcü Bent, Ayvat Bendi, Büyük Bent, Valide Bendi, Kirazlı Bent ve Sultan Mahmut Bendi olmak üzere 6 adet bent bulunan Belgrad Ormanı'na ulaşmak için Zincirlikuyu'dan Levent yönünde ilerleyip Büyükdere Caddesi'ni takip etmeniz, Maslak üzerinden Sarıyer güzergahında ilerleyip Bahçeköy Kilyos tabelasını takip etmeniz yeterli olacaktır. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler 42T Bahçeköy-Taksim, 153 Bahçeköy-Sarıyer ya da 42 HM Bahçeköy-Hacı Osman otobüslerini tercih edebilir, sadece cumartesi ve pazar günleri hizmet veren D2 Beşiktaş-Belgrad Ormanı otobüsünü de seçebilir.

EMİRGAN KORUSU

emirgan-korusu.jpg

Şehrin göbeğinde olmasına rağmen doğanın ve kuş seslerinin keyfini doyasıya çıkarmanızı sağlayacak Emirgan Korusu, İstanbul Boğazı’nın da mis kokusuna doymanıza imkan tanıyacak. İçinde Pembe Köşk, Beyaz Köşk ve Sarı Köşk gibi 3 ayrı köşkün yer aldığı bu yer, özellikle lalelerin ekildiği dönemlerde ilgi görse de havaların güzel olduğu zamanlarda da ziyaret edebileceğiniz bir yer. İçerisinde yapay gölet ve küçük şelalelerin bulunduğu Emirgan Korusu’nda yürüyüş yapabilir, koşu parkurunda koşabilir, çocuk oyun alanlarında çocuklarınızı eğlendirebilir ve piknik yapabilirsiniz. İsteyenler köşklerin içindeki restoran ve kafelerde de keyifli vakit geçirebilir.

ATATÜRK KENT ORMANI

ataturk-kent-ormani.jpg

Sarıyer’de bulunan Atatürk Kent Ormanı, İstanbul halkının doğa ile baş başa kalmak istediğinde en çok tercih ettiği yerlerden biri. İçinde göletler, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kafeteryalar ve spor alanları bulunan bu yerde yürüyüş yapabilir, aileniz ile keyifli vakit geçirerek seyir terasında doğayı seyredebilirsiniz.

Atatürk Kent Ormanı’na toplu taşıma kullanarak gitmek için

SULTANGAZİ KENT ORMANI

sultangazi-kent-ormani.jpg

Sultangazi Kent Ormanı’nın içinde piknik alanı, özel kamp alanı, at çiftliği, tarihi su kemerleri ve teras kulesi bulunuyor. Alibey Barajı ile Gölü’ne bakan bu yer yalnızca yeşile değil maviye de doymak isteyenler için ideal. Balık tutmayı sevenlere özel balık tutma alanının olduğu Sultangazi Mimar SİNAN Kent Ormanı’nda seyir kulelerine giderek manzaranın tadını mutlaka çıkarmalısınız.

Sultangazi Kent Ormanı’na toplu taşımayla gitmek için M7 metrosunu tercih edebilir, 36G, 36T, 38 ve 38B numaralı İETT otobüslerini seçebilir ya da A-34 minibüsüne binebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN