Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi! En az 12.000 TL olacak: Cumhurbaşkanı duyurdu, detaylar netleşti!

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi! En az 12.000 TL olacak: Cumhurbaşkanı duyurdu, detaylar netleşti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ev hanımlarına yönelik müjdeleri peş peşe sıraladı. Seçimlere doğru gidilirken AK Parti seçim beyannemesini açıkladı. Erdoğan tarafından açıklanan vaatlerde ev kadınlarına yönelik müjdeyi verdi. Ev hanımları erken emekli olabilecekler. En az 12 bin TL maaş alacaklar. Detaylar tek tek belli oldu. Peki, ev hanımları nasıl emekli olacak? Ev hanımlarına sigorta prim desteği gelecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları ve detaylar...

Ev hanımları dikkat! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi duyurdu. Ev hanımları bundan sonra erken emekli olabilecek. Hem maaş bağlanacak hem de emekli olabilecekler. En az 12 bin TL aylık maaş alacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzel haberi duyurdu. Peki ev hanımları nasıl erken emekli olabilecek? Ev hanımlarına sigorta prim desteği gelecek mi? İşte ayrıntılar.

ghhghghg-46.jpg

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ! EV HANIMLARI BAYRAM EDECEK

Canlı yayından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoağn, "Ev hanımlarına yönelik planlarımız var." diyerek mühdeyi duyurdu. Ev hanımları için erken emeklilik getireceklerini duyuran Erdoğan, "Seçim bitecek, inşallah bunun adımlarını atmış olacağız. Biz gençlerin çağının adeta misaferiyiz. Aile koruma kalkanı programımız aileyi güçlendirmeye yönelik, yenilikçi mekanizmalarımızdan sadece biri. Bu programın ilk aşamalarını zaten başlattık. Şimdi daha kuşatıcı şekilde programı genişletiyoruz. Ev hanımlarının emekliliğine destek vermek olacak programın en yeniliklerinden biri. Her aileden en az 1 kişiye iş imkanı sunacağız. En az 3 çocuk diyorum. Onların eğitimden istihdam, evliliğinden çocuk bakıma kadar her alanda ailelere maddi katkı vereceğiz. Ev hanımlarına yönelik aynı şekilde planlarımız var. Bunlarda da ev hanımlarının sigortalılığı konusunda atacağımız adımlar olacak. Ev hanımlarının emeklilik primlerinin bir kısmını devlet olarak biz ödeyeceğiz" dedi.

ghhghghg-45.jpg

EV HANIMLARI NASIL EMEKLİ OLACAK?

Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında Fulya Kalfa moderatörlüğünde Ahmet Hakan, Hande Fırat, Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları ifade etti;

Aile Koruma Kalkanı programı yenilikçi mekanizmalarımızdan sadece biri. İlk aşamalarını zaten başlattık. Daha derli toplu programı büyütüyoruz. Her aileden en az bir kişiye iş imkanı sunacağız. En az 3 çocuk diyorum. Bu demek oluyor ki ailelerde çocuk sayısı artacak. Her alanda ailelere maddi katkı vereceğiz. Amacımız aile birliğini korumak. Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarının sigortalılığı konusunda atacağımız adımlar olacak. Emeklilik primlerinin bir kısmını biz ödeyeceğiz. Aile bizim kutsalımız. Anayasal değişiklik yapacak kadar sahip çıkıyoruz. Bu alandaki kazanımlardan geri gitmek mümkün değil.

hghghg-83.jpg

AİLE KORUMA KALKANI ŞARTLARI NELER?

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;

  • Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,
  • Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,
  • Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN