Ev sahibi Evrim Akın'ın programını izledi gözlerine inanamadı! Soluğu hemen mahkemede aldı: Bana bunu nasıl yapar?

Ev sahibi Evrim Akın'ın programını izledi gözlerine inanamadı! Soluğu hemen mahkemede aldı: Bana bunu nasıl yapar?

Ev sahibi-kiracı arasındaki arabuluculuk sistemi ile birlikte adliyeler tıklım tıklım doldu! Bir ev sahibi ise Evrim Akın'ın televizyon programını izledi! Hemen soluğu mahkemede aldı! "Bana bunu nasıl yapar?" diyerek isyan etti.

Son dönemde ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların olağan bir parçası olan bir dava, sıradışı bir olayın merkezinde bulunuyor. Bu olay, bir TV programının etkisiyle şekillendi. İki taraf arasındaki hukuki mücadele başladı. İşte detaylar...

YURT DIŞINA TAŞINMA KARARI ALARAK KİRAYA VERDİLER

Halk TV'nin haberine göre, olayın merkezindeki taraflar, Rukiye Molla ve oğlu Tamer Molla'dır. Bu aile, Beşiktaş'ın Nüzhetiye Caddesi'nde bulunan evlerini baştan aşağı yenileme kararı aldı. Evlerini kendi kullanacakları bir süreç için elden geçiren aile, daha sonra yurt dışına taşınma gerekliliğiyle karşı karşıya kaldı ve bu yenilenmiş daireyi kiraya vermeyi düşündüler.

KİRACI TV PROGRAMI İLE EVİ YENİLETTİ

dsater.jpg

Evlerini kiralamak isteyen aile, evlerini diş hekimliği fakültesi öğrencisi Ecem Özsarp'a kiraya verdi. Ancak ilginçlik burada başlıyor. Kiracı Ecem Özsarp, oturduğu ev için bir TV programına başvurdu. Ünlü oyuncu Evrim Akın'ın sunduğu 'Evrim Akın ile Ev Kuşu' programına katılan Özsarp, oturduğu evin yeniden düzenlenmesini talep etti.

EVDEKİ DEĞİŞİKLİKLER TV PROGRAMI İLE ORTAYA ÇIKTI

fds.jpg​​​​​​​

Sunucu Evrim Akın'ın programına konuk olan Özsarp, kısa bir süre sonra usta ekiplerin evde çalışmalara başladığını gördü. Evdeki bazı kapılar sökülüp yerine duvarlar örüldü, duvar tavanları ve kolonlarda değişiklikler yapıldı. Ancak işler daha da karmaşık hale geldi. Bu değişiklikler TV programında yayınlandıktan sonra ev sahipleri haberdar oldular.

EV SAHİBİ TAZMİNAT DAVASI AÇTI

ater.jpg​​​​​​​

Ev sahipleri, bu değişiklikleri öğrendikten sonra kiracılarına karşı tazminat davası açtılar. Dava dilekçesinde, evde önemli ölçüde zarar meydana geldiği iddia edildi ve bu zararın yaklaşık 120 bin TL seviyesinde olduğu belirtildi. Ayrıca, TV programının verdiği eşyaların kiracı tarafından alındığı iddiası da dilekçede yer aldı. Ev sahipleri, davada TV kanalının yapımcı şirketini de sorumlu tutmak istediler.

KİRACI SAVUNMASINDA EVİ İADE ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Kiracı adına yapılan savunma ise, evin yeniden düzenlenmesinin evi eskisine göre daha güzel hale getirdiğini öne sürdü. Kiracı, "Kiralanan ev olduğu gibi iade edildi. Bir zarar söz konusu değil. Davanın reddine karar verilsin" şeklinde savunma yaptı.

Şu an için, mahkemenin değişiklik yapılan evde keşif yapmasının ardından bir bilirkişi raporu hazırlatması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN