Ev sahiplerine dur deyin! Binlerce kiracıdan Cumhurbaşkanlığına şikayet yağdı: “Bunun bir çaresi olmalı”

Ev sahiplerine dur deyin! Binlerce kiracıdan Cumhurbaşkanlığına şikayet yağdı: “Bunun bir çaresi olmalı”

Ev sahipleriyle kiracılar arasındaki sorunların ardı arkası kesilmezken kiracılardan ev sahiplerine dur deyin isyanı geldi. Binlerce kiracı Cumhurbaşkanlığına şikayette bulunurken, bunun bir çaresi olmalı diyerek çözüm yolu istedi…

2022 yılından bu zamana kadar ev sahipleri kiraya %25’i aşkın zam yapamıyor. Konunun yargıdaki iş yükünü artırmasının ardından hükümet; önceki aylarda kira ilişkisinden kaynaklı uyuşmazlıklarda dava şartı olarak arabuluculuk sistemini getirmişti. Fakat sorun çözüme kavuşmayınca konu sosyal medyaya kadar ulaştı. Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık sosyal medya sitelerinde binlerce şikayete yol açtı.

KİRACILAR CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN YARDIM İSTEDİ

Yaklaşık 4.000 kiracı, artışı yeterli bulmadığı için kendilerini evden çıkarmayı isteyen ev sahiplerini Şikayetvar sitesi üzerinden Cumhurbaşkanlığı’na şikayet etti. Ev sahipleriyle Technopat adlı sitede mağdur oldukları iddiasında bulunarak, yüzlerce mesaj ile kiracılardan şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Sosyal Medya ve Marka Geliştirme Uzmanı Berat Kızılel, çözüme kavuşmayan bu sorunun Ekşi Sözlük’ten Şikayet Var’a kadar günlük binlerce tık alan sosyal medya, forum v paylaşım sitelerinde yorum rekoru kırdığını belirtti.

Gün geçtikçe sitelere yenilerinin eklendiğini söyleyen Kızılel, "Toplum olarak sosyal medyayı, amacına uygun olarak kullanmayı öğrendik. Binlerce kişi bu çok bilinen ve ziyaret edilen sosyal medya siteleri ve forumlar üzerinden konunun yetkililerine ulaşabileceklerini biliyorlar ve çok da haklılar" dedi.

kiracilardan-sikayet-var-sikayeti-3.jpg

GÜNDEMİ BELİRLEYEN SOSYAL MEDYA

Kızılel şunları aktardı:

Kiracıların o şikayetlerden bazılarışöyle:

"BU EV SAHİPLERİNE DUR DEYİN"

"2016 yılından beri bu evde oturmaktayım. 480 TL ile girdim, geçen yıl 840 TL kadar oturdum. Ayın 1'inde 2 bin TL yaptı, itiraz ettik kabul etmedi. Bu yıl ise 6 bin istiyor. 2016'da yaptığım 1 yıllık kontrat var, elden verilecek diye yazıyor. Ne yaptıysam banka hesabını vermedi. PTT'den göndereyim dedim almam dedi. Hiç değilse kirayı aldım diye yaz imzala dedim, o da olmadı. Bir ev bulup çıkmak çok masraflı, asgari ücretle olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir yol gösterin, bunun da bir çaresi olmalı."

kiracilardan-sikayet-var-sikayeti-2.jpg

"YETKİLLER, LÜTFEN RİCA EDİYORUM!"

Sayın Yetkililer, lütfen rica ediyorum. Ev sahiplerine bir dur demenizi istiyorum. Ev kiram 3 bin TL iken şimdi 7 bin 500 TL oldu. Üstelik yıllık zam olması gerektiği halde, yılım dolmadan 11. ayda zam yapıldı. Bu haksızlığa, Allah rızası için gerekenin yapılmasını arz ederim.

"EV SAHPLERİNİN ZORBALIKLARINA SON VERİN"

CİMER şikayet sistemi hata veriyor. Uzun zaman sonra ev sahibini şikayet etmek istedim ancak CİMER'den hata aldım. Lütfen ev sahiplerinin bu tür zorbalıklarına bir son verin. 2 bin 750 TL olan kiram, yeni yıl itibariyle 10 bin TL olarak isteniyor. Pazarlık yaparak 8 bin TL'ye indirdik ancak kış günü ev aramak zorunda kaldık. Lütfen bu duruma sessiz kalmayın ve kiracıların haklarını koruyun.

kiracilardan-sikayet-var-sikayeti-1.jpg

"BAHANEYLE ÇIKARACAĞIM"

Ev sahiplerinin şikayetleri ise şöyle:

Kiracılar ile yaşlı babam ilgilendi ve hepsi çok ucuza oturuyor. Zam yapmaya çalıştığımızda da ortak bir noktada buluşamıyoruz. İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 3 kiracımız var. Kiracıyı ev benim üzerime olduğu için evleneceğim bahanesi ile çıkarmayı planlıyorum. Çıkmadığı durumda da mahkeme yolu ile kendim oturacağım deyip çıkaracağım, gerekirse ceza ödemeye de hazırım. Yeter ki çıksınlar.

"KİRACIMIZI EVDEN ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

Merhaba, bizim bir kiracımız var ve çıkarmak istiyoruz yakın bir zamanda. 1 yıllık sözleşme yaptık ve diğer yıla evi boşaltmasını istiyoruz. Bunu sözlü dile getirdiğimizde "Bunu avukatlarımla konuşursunuz" dedi. Bu durumda biz mi haklıyız? Sonuçta tam 1 yıl önceden haber veriyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN