Evi havaya uçurmuştu! Bina sakinleri dehşeti anlattı... Doğalgaz borusunu kesip ütüyü de fişe takmış

Bursa'da bir binanın zemin katında yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen bir kiracının, doğalgaz borusunu kesmesi sonucu patlama meydana geldi. Bina sakinleri, yaşadıkları dehşeti anlatırken, kiracının doğalgaz borusunu kestiği ütüyü de fişe taktığı öğrenildi.

Bursa Nilüfer’deki bir binanın zemin katında yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen bir kiracının, doğalgaz borusunu kesmesi sonucu ev havaya uçtu. Mahalle sakinleri, patlama sırasında yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Kiracının evinin bulunduğu zemin katın tamamen kullanılamaz hale geldiği, üst katların da önemli hasar aldığı apartmana elektrik, su ve doğalgaz verilemiyor. Patlamada yaralanan kiracı Atakan A’nın tedavisi ise Bursa Şehir Hastanesinde devam ediyor.

yeni-proje-002.jpg

“BİR KİŞİ ÇEVREYİ MAĞDUR ETTİ”

Apartmanın sahiplerinden Murat Balı, kendisinin kiracının üst katında yaşadığını, annesinin doğalgaz sayacından gelen sesi duyunca zemin katına inmek istediğini söyledi. Kendisinin de peşinden gittiğini belirten Balı, “Merdivenlerden indiğim sırada patlama oldu. Evi patlatan kişi bağırarak çıktı dışarı. Yanıkları vardı, kaçarak gitti” dedi.

Patlamadan zarar görmekten 3-5 saniye ile kurtulduğunu vurgulayan Balı, olayın merdivenlerin yarısındayken yaşandığını dile getirdi.

yeni-proje-1-003.jpg

Binanın aile apartmanı olduğu bilgisini veren Balı, şunları kaydetti:

-Boş durmasın diye kiraya verdik. Çok yüksek ücret de almıyorduk. Yalnız yaşadığı için yemeğini de veriyorduk, iyilik de yapıyorduk. İyiliğin sonucu bu oldu. Muhtemelen sıkıntıları var. ‘Birkaç güne çıkacağım’ diyordu.

-Demek ki kurmuş böyle bir şeyi. Bazen kendi kendine konuşuyordu. Biz de destek olmaya çalışıyorduk.

-Patlama olunca hem daire hem de arkadaki sığınak dümdüz oldu. Yetkililerden resmi işlemlerin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Doğalgaz, su ve elektriğimiz yok. Bir kişi bütün çevreyi mağdur etti.

yeni-proje-2-004.jpg

DOĞALGAZ BORUSUNU KESİP ÜTÜYÜ DE FİŞE TAKMIŞ

Murat Balı'nın eşi Nilgün Balı ise kiracılarının kendi ailesiyle de sorunlar yaşadığını, yaklaşık 3 ay önce eşinin evi terk ettiğini aktardı.

Yemek bile verdikleri kiracının, kendilerini sokakta bıraktığını vurgulayan Balı, "En sonunda doğalgaz borusunu kesmiş. Kaçarken kendisi de yanmış. Kayınvalidem ve kayınpederim de bir adım ötedeymiş. İyi ki onlara bir şey olmadı. Eşim bir adım daha atsa üzerine duvarlar yıkılacaktı. 85 yaşındaki insanları sokağa döktü. Şu an sokakta kaldık. Doğalgaz borusunu kesip ütüyü de fişe takmış. Hepsini planlamış." ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN