EYT muamması sürüyor: Sırayla paylaşacağız

EYT muamması sürüyor: Sırayla paylaşacağız

Aynı gün içerisinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın EYT'liler için yaş sınırını işaret etmesi ve Çalışma Bakanlığı'nın EYT'lilerle ilgili çalışmalarının bulunmadığı açıklamasının yapılmasına karşılık AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan da bu kez 'Çalışma var' açıklaması geldi.

Artan hayat pahalılığına karşılık siyasi iktidar asgari ücret, 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için harekete geçtiğine dair çok sayıda sinyal verdi ama EYT ışığı farklı farklı yanıp sönüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan kafa karıştıran yeni EYT açıklaması geldi.

AK Parti'den EYT'lilere yönelik düzenleme için kademeli emeklilik modeli işaret edilmişken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kendisine verilen soru önergesinde mevzuatı işaret ederek, "Herkes yaşı bekleyecek" demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise aynı gün içerisinde "Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" açıklaması yapmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili ise yaklaşık 6 milyon EYT'liyi de ilgilendiren düzenlemeler için, "Ortada herhangi farklı bir açıklama söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

'ORTADA FARKLI BİR EYT AÇIKLAMASI YOK'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışmanın bulunmadığını bildiren açıklaması hatırlatılan Akbaşoğlu şu açıklamayı yaptı:

"EYT ile ilgili bir konu Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi. Ortada herhangi farklı bir açıklama söz konusu değil. Bu, muhalefetin bildik tavrının devamı mahiyetindeki değerlendirmeler olabilir. Sayın Fuat Oktay'ın Plan Bütçe Komisyonu'nda gündeme getirdiği husus, bugün yürürlükte olan mevzuat nedir bu mevzuata dair bir açıklamadır. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın Plan Bütçe Komisyonu'nda gündeme getirdiği husus, bugün yürürlükte olan mevzuata göre nasıl emekli olunacağına dair yürürlükteki hükümlere dair açıklamadır. Sayın Bakanımız Vedat Bilgin Bey, bu konuyla ilgili kamuoyunda gündeme ilişkin açıklamaları olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız, toplumumuzu ilgilendiren her konuya dair, bu konuların değerlendirilmesi, çalışılması ve çözümüne dönük yaklaşımlar sergilenmesi hususunda gerekli talimatları hem bakanlarımıza hem parti yetkili kurullarına vermektedir. Bu konuya ilişkin öncelikli bir gündem olarak, Türkiye'nin gündeminde neler var, bu hususlar ele alınmakta, buna dair yapılan çalışmalar da kamuoyuna bittiğinde açıklanmaktadır. Şu anda bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmek isterim ki; asgari ücretle ve 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde yapılmakta, inşallah yıl başından sonra bu konular nihayetlendiğinde TBMM'nin gündemine Cumhur İttifakı olarak getirilmek üzere çalışılmaktadır. Cumhur İttifakıyla beraber, paydaşlarımızla istişare yaparak 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalarımızı nihayetlendirip, bunu yılbaşından sonra bir kanun teklifiyle gündeme getirip, diğer partilerle de istişare edip kamuoyuna açıklayacağız.

3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN