EYT'de düğüm çözülüyor! Milyonların beklediği kritik tarih açıklandı, EYT'linin kaderi o tarihte belli olacak

EYT'de düğüm çözülüyor! Milyonların beklediği kritik tarih açıklandı, EYT'linin kaderi o tarihte belli olacak

Eyt'liler için heyecan devam ederken yeni açıklamalarda peş peşe geliyor. 2022 yılının son ayında yapılan açıklamalar ile yaş sınırının olmadığı belirtildi. Uzun bekleyiş sona ererken düzenleme bugün Meclis’te yerini aldı. Heyecanla beklenen düzenlemenin komisyonda görüşülecek tarih ve saat belli oldu. İşte EYT düzenlemesi hakkındaki tüm gelişmeler…

Yıllardır gündemden düşmeyen EYT düzenlemesi 2023 yılında sonuçlanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar bu düzenleme ile emekli olabilecek. Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesi geçtiğimiz gün TBMM Başkanlığına sunuldu. Basın toplantısında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu katıldığı canlı yayında detayları paylaştı. EYT'lilerin akıllarındaki sorular tek teke ortadan kalktı. İşte EYT düzenlemesi hakkındaki tüm gelişmeler…

EYT'DE SON GELİŞMELER


EYT düzenlemesi dün TBMM Başkanlığına sunuldu. Görüşmelerin ardından önemli açıklamalarda bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT'lilerin akıllarında yer alan soruların yanıtını verdi. Emeklilerin ne kadar maaş alacağı, düzenlemenin ne zaman yasalaşacağı, başvuru şartları gibi pek çok soru tek tek yanıtlandı.
Düzenlemenin komisyonda görüşüleceği tarih belli olurken vatandaşlar da 2 Şubat Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nu dört gözle beklemeye başladı.

muhammed-emin-akbasoglu.jpgKomisyon Başkanı, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, EYT düzenlemesinin içerisinde yer aldığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri için ilgili bakanlıkları, işçi ve işveren kuruluşlarını, dernek ve platformları davet etti.

EYT düzenlemesi komisyonda yer alırken Perşembe günü saat 11.00'de teklif görüşmeleri başlayacak.

para-hesap.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN