EYT'li olamayanlara erken emeklilik için fırsat! Bu şartları taşıyanlar emeklilik hakkı doğuyor

EYT'li olamayanlara erken emeklilik için fırsat! Bu şartları taşıyanlar emeklilik hakkı doğuyor

EYT'yi kaçırdım diye üzülmeyin. EYT kapsamında yer almayan kişiler için de emeklilik hakkı doğuyor. Yıllardır dört gözle beklenen EYT düzenlemesi kapsamında 2,5 milyon kişi emekli olacak. Bazı koşulları sağlayan kişiler EYT düzenlemesi kapsamında emekli olabiliyor. İşte EYT düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

EYT düzenlemesi hakkında araştırmalar devam ederken detaylarda tek tek açıklanıyor. Milyonlarca kişinin yararlanacağı yeni düzenleme kapsamında bazı şartların sağlanması gerekmektedir. EYT düzenlemesi için bekleyen milyonlarca vatandaş açıklamaları yakından takip ediyor. Düzenleme içerisinde yer almayan kişiler de bazı şartları sağlayarak düzenleme kapsamına girebiliyor. İşte EYT düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…


EYT'Yİ KAÇIRANLARA MÜJDE

EYT düzenlemesine çok az bir pay ile kaçıran vatandaşlar için farklı imkanlar sağlanıyor. Emekli aylığı almak için farklı seçeneklerden yararlanmak isteyen kişiler araştırmalarını hızlandırdı. Prim gün sayısı ve çalışma yılını tamamlamayan kişiler için yeni bir açıklama yapıldı.

SSK Bağ-Kur ya da emekli sandığı üzerinden emekli olabilirsiniz. EYT için bazı şartlar istenirken normal şartların aranmadığı 10 senelik sigorta girişinde de emekli olunabileceği açıklandı.

erken-emekli.jpg

Normal şartlarda emekli olmak isteyen kişiler için yaş şartı, prim günü ve sigortalılık günü önemli olmaktadır. Sigorta girişi 2000 sonrasında olan kişilerin bazı şartları sağlaması durumunda ise erken emekli olma hakkı ortaya çıkıyor.

Geriye dönük borçlanma yaparak 6 yıl daha erken emekli olma hakkınız bulunuyor. Her çocuk için 2 yıl borçlanma yapılabilirken, erkekler de geriye dönük askerlik borçlanması yaparak emekli olma hakkına sahip olabilir.


10 YIL ÇALIŞAN EMEKLİ OLABİLECEK


Emekli olmak için diğer bir yöntem ise malullük durumu olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaş şartını Beklemeye gerek kalmadan malullük durumuna göre emekli olma hakkı elde edebilirsiniz. Engel durumu %60 oranında olan kişiler erken emekli olabiliyor. Bu kapsamda kişilerin karaciğer, akciğer yetmezliği, kalp ve organ nakli durumlarının olması ya da özel bakıma ihtiyaç duyulması durumunda erken emeklilik hakkından yararlanabildiğinin altı çiziliyor.


Heyet tarafından onaylanan rapor ile birlikte %60 oranında çalışamaz engeli bulunan kişiler malullük durumuyla erken emekli olabiliyor. 2000'den sonra sigortalı olsanız dahi yaş şartını beklemeden malullük durumuna göre emekli olabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN