Fahiş fiyatları gördü 3 bin dönüme ekti! Elazığlı üreticiden çağrı: 'Markette 30 TL vermeyin gelin bahçeden 8 TL'ye alın'

Fahiş fiyatları gördü 3 bin dönüme ekti! Elazığlı üreticiden çağrı: 'Markette 30 TL vermeyin gelin bahçeden 8 TL'ye alın'

Elazığ’da yaşayan üretici, marketlerdeki fahiş fiyatların ardından hareket geçerek üretime başladı. 3 bin dönüme ekim yapan üretici vatandaşa seslenerek, ‘Markette 30 TL vermeyin gelin bahçeden 8 TL’ye alın’ dedi…

Üretici Erhan Arıkboğan, Elazığ'a 20 kilometre uzaklıktaki Alatarla köyünde, 3 bin dönüm arazide domates hasadına başladı. Yüzlerce işçiyle birlikte çalışan Arıkboğan, tonlarca domatesi yurtiçi ve dışına göndererek ekonomiye katkı sağlıyor.

Arıkboğan, domates fiyatlarının pazarda 25 ile 30 lira arasında değiştiğini belirtirken, vatandaşlara seslenerek, "Gelin elinizle tarlada toplayın, 8 liraya alın" çağrısında bulundu. Bu adımla hem tüketicilere ekonomik bir seçenek sunuyor hem de tarla ürünlerinin doğrudan tüketiciye ulaşmasını sağlıyor.

elazigda-1.jpg

İHTİYACI OLAN TARLADAN TOPLADI

Hasadın ilk gününde vatandaşlar, tarlaya giderek kendi ihtiyaçları için domates topladı. Aydın Karaduman gibi tüketiciler, kentteki yüksek fiyatları göz önünde bulundurarak, kilosunu 8 liradan aldıkları domatesleri ev ihtiyaçlarını karşılamak için tercih ettiklerini belirtti.

TARLASINI VATANDAŞLARA AÇACAK

Arıkboğan, üretiminin sadece ekonomiye katkı sağlamakla kalmayıp, yerel halka istihdam ve ekonomik avantajlar da sunduğunu vurguladı. "Bizim amacımız, milletimize ve ülkemize faydalı olmak" diyen Arıkboğan, tarlasını Elazığlı vatandaşlara açarak, daha uygun fiyatlarla domates tüketimi sağlamayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN