Fahrettin Koca açıkladı: 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi

Fahrettin Koca açıkladı: 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısına katıldı. Koca toplantıda, 4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam edildiğini ve bu güne kadar 754 bin Suriyeli bebeğin doğduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Pasaportuna göre göçmen politikası belirlemek ırkçılıktır diyen Koca, 4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam edildiğini ve hastanelerde bu güne kadar 754 bin Suriyeli bebeğin doğduğunu söyledi.

Bakan Koca, "29 ilde 185 Göçmen Sağlığı Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Bu göçmen sağlığı merkezlerinde ülkemize göç etmek zorunda kalan 787'si hekim, 34'ü diş hekimi, bin 149'u hemşire olmak üzere yaklaşık 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı gerekli adaptasyon eğitimleri verildikten sonra istihdam edilmektedir" dedi.

Koca, bu zamana kadar Türkiye'de 754 bin Suriyeli çocuğun doğduğunu belirtti.

Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar Suriyelilere yaklaşık 97 milyon poliklinik hizmeti verilmişken 3 milyonun üzerinde yataklı tedavi hizmeti sunulmuştur. Yataklı tedavi hizmetinin yanında 2.6 milyon ameliyat gerçekleştirilmiş, 754 bin Suriyeli bebeğimiz sağlık tesislerimizde hayata gözlerini açmıştır. Elbette böylesine yüksek rakamların olduğu sağlık hizmeti sunumu Türk sağlık sistemi üzerinde ciddi anlamda ilave bir yük oluşturmuştur. Bu zorlukları aşmamızdaki en önemli gücümüz Türk insanının misafirperverliği ve sağlık çalışanlarımızın adanmışlığı olmuştur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN