Fatih Erbakan: Hiçbir ferdimiz Millet İttifakı'na oy vermez

Fatih Erbakan: Hiçbir ferdimiz Millet İttifakı'na oy vermez

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, geçtiğimiz gün partisinin 14 il teşkilatının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı değil Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerine yönelik haberlere yanıt verdi. Erbakan, "Milli görüşün, Erbakan hocanın yıllarca savunduğu değerlere zıt görüş ortaya koyan bir altılı masaya Yeniden Refah Partisi’nin hiçbir ferdi asla oy vermez" açıklamasını yaptı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilerek Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıklaması tartışmalara sebep olmuş, parti tabanında 'rahatsızlık' iddiaları gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz gün de Bir Karar Ver yayınında çarpıcı bir açıklamada bulunan Karar yazarı Elif Çakır, Cumhur İttifakında yer alan Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatının kritik karar aldığını ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı değil CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini aktardığını duyurmuştu.

'ALTILI MASAYA HİÇBİR FERDİMİZ OY VERMEZ'

Söz konusu haberin ardından Genel Başkan Fatih Erbakan'dan açıklama geldi. Erbakan, “Yeniden Refah Partisi il başkanlarının Millet İttifakı’na oy vereceği hususundaki haberler gerçek dışıdır. İl başkanlarımızın da bizim de haberimiz yok. Zaten söyledikleri gibi bir durum söz konusu olamaz. Milli görüşün, Erbakan hocanın yıllarca savunduğu değerlere zıt görüş ortaya koyan bir altılı masaya Yeniden Refah Partisi’nin hiçbir ferdi asla oy vermez” diye konuştu.

MİLLET İTTİFAKI'NA SERT ELEŞTİRİ

Millet İttifakı'na yönelik de sert eleştirilerde bulunan Erbakan, ittifakın ve destekçilerinin açıklamalarının milli değerlere uymadığını açıklayarak, “14 Mayıs’ta son derece kritik bir seçimle karşı karşıyayız. Bu seçimlere giderken karşımızda sol sosyalist, komünist fraksiyonların toplandığı bir Millet İttifakıyla karşı karşıyayız. Bu 6’lı masanın açıklamaları hepinizin malumudur. ‘Ayasofya’yı yeniden müze yapmamız gerekiyor. Eşcinsel evlilikler normaldir. LGBT Türk aile yapısını bozmaz’ diyorlar. Başörtüsüne Anayasal güvenceye karşı çıkıyorlar. Destekçileri ise, ‘Diyanet İşlerini kaldıracağız.

Terör operasyonlarını durduracağız. Suriye’nin kuzeyinden Türk askerini çekeceğiz’ diyen bir 6’lı masayla karşı karşıyayız. Bunların destekçileri din derslerini tamamen kaldıracağını söylüyor. Doğrudan PKK terör örgütünün sözde yöneticileri çektikleri videolarla doğrudan doğruya bunlara destek açıklaması yapıyor. Dolayısıyla biz Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizin, milletimizin bu zihniyete teslim edilmesine vesile olmamak adına bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer aldık. AK Parti’yle yaptığımız mutabakattaki temel prensiplerimizi unutmayacağız, takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN