Felaket, sabah ezanıyla gelecek! 81 il diken üstünde, kasırgadan beter

Felaket, sabah ezanıyla gelecek! 81 il diken üstünde, kasırgadan beter

Küresel ısınma, mevsimlerin dengesinin altüst olmasına ve iklim krizine neden oldu. Geçen hafta Türkiye genelinde yaşanan rekor hava sıcaklarının ardından şimdi de soğuk hava dalgasının etkili olması bekleniyor. İşte, Türkiye il il hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), geçen hafta yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgasında İstanbul'da en yüksek sıcaklık 44,1 derece olarak ölçülerek rekor kırdı.

Afrika ve Basra'dan gelen El Nino sıcaklıkları, özellikle geçtiğimiz çarşamba günü zirve yaptı. Bunaltıcı hava insanlara nefes aldırmazken, MGM yetkilileri birçok kente şiddetli yağmur uyarısında bulundu. Sıcaklıkların 10 derece düşmesi beklenildiği bildirildi.

turkiye-hava-durumu-tahmini-2023-temmuz-1.jpg

BALKANLAR'DAN SAĞANAK YAĞIŞ HAVA GELİYOR

MGM, Balkanlar'dan gelen soğuk havanın Afrika'yı Marmara Denizi'nden uzaklaştırarak sınırlarına yaklaştırdığını açıkladı. Edirne, İstanbul ve Kocaeli'nin yanı sıra Yalova ile Sakarya civarlarında gece saat 03.00 ile 05.00 arasında estiğinde bu serinliğin hissedildiği söyleniyor.

SICAKLIĞIN 10 DERECEYE KADAR DÜŞMESİ BEKLENİYOR

MGM tahminine göre, bugün itibariyle bazı bölgelerde daha düşük sıcaklıklar ve şiddetli yağmur öngörülüyor. Ülkemizin kuzey kesimleri ağırlıklı olmak üzere, Trakya bölgesi, Batı Karadeniz Bölgesi, Kocaeli, Sakarya, Yalova'nın dışında Bilecik, Bursa ve Eskişehir'de Kars çevreleri ve Ardahan, Balıkesir'de parçalı bulutlu hava bekleniyor.

Ankara'nın kuzeyi ve batısında yerel sağanak ve aynı zamanda yer yer gök gürültülü olamk kaydıyla sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise parçalı bulutlu, yer yer güneşli olması bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİ HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

30 TEMMUZ 2023 PAZAR

turkiye-hava-durumu-tahmini-2023-temmuz-6.jpg

31 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ

turkiye-hava-durumu-tahmini-2023-temmuz-5.jpg

1 AĞUSTOS 2023 SALI

turkiye-hava-durumu-tahmini-2023-temmuz-4.jpg

2 AĞUSTOS 2023 ÇARŞAMBA

turkiye-hava-durumu-tahmini-2023-temmuz-3.jpg

3 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE

turkiye-hava-durumu-tahmini-2023-temmuz-2.jpg

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN