Felaket Trakya’dan girip Ardahan’a kadar katlana katlana gidecek! 37 il diken üstünde! Herkes acil önlem alsın

Felaket Trakya’dan girip Ardahan’a kadar katlana katlana gidecek! 37 il diken üstünde! Herkes acil önlem alsın

Meteoroloji’den 37 il için kırmızı alarm verildi. Hava sıcaklığı 8 derece birden düşüyor. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa, Bursa, Bilecik, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve diğer iller önlemini alsın. Sağanak yağış bir anda yakalayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu raporunda, bugün Türkiye genelinde sıcaklık seviyelerinin mevsim normallerinin üzerinde olacağı belirtildi. Ancak, yarın Marmara ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak ve kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulunuldu. Bu uyarı çerçevesinde, İstanbul dahil olmak üzere 37 ilde yarın sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

El Nino ve Eyyam-ı Bahur etkileri nedeniyle Türkiye sıcaklık rekorlarının kırıldığı bir yaz mevsimi geçirdi. Aşırı sıcaklardan dolayı barajların doluluk oranları da düştü. Sonbaharın etkilerinin hissedildiği bu dönemde, Eylül ayından bu yana zaman zaman etkili olan yağışlar, barajlardaki su seviyesinin yükselmesi için yeterli olmadı.

img-7969.jpeg

TRAKYALILAR DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son haberler, İstanbul ve 36 il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Buna göre Türkiye’nin kuzeybatı kesimleri zamanla çok bulutlu hale gelecek ve gece saatlerinden sonra Trakya, Çanakkale, İstanbul ve Balıkesir’in batı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Batı, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtildi. Hava sıcaklığının önemli bir değişiklik göstermeyeceği ve mevsim normallerinin (5-8 derece) üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

37 İL İÇİN SAĞANAK UYARISI

Gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı iller; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Sakarya, İzmir, Aydın, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin olarak belirtildi. Sağanak yağışın etkili olacağı iller ise; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa, Bursa, Bilecik, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Sinop, Samsun, Amasya, Yozgat, Tokat, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Ardahan olarak açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN